Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvenstvo Južne Amerike

Messi s Barcom sve osvojio, može li s Argentinom?

\'Argentina\'s forward Lionel Messi (R) vies for the ball with Albania\'s defender Andi Lila during a friendly football match at the Monumental stadium in Buenos Aires on June 20, 2011. AFP PHOTO / Ju
AFP
01.07.2011.
u 10:09

Brazil će na 43. nogometnom prvenstvu Južne Amerike predvoditi Pato, Kolumbiju Falcao, a Urugvaj Suarez

Maradona ili Messi? Džemal Mustedanagić, nekadašnji nogometaš Dinama, a danas pomoćnik Josipu Kužeu, vidjevši Messija prije desetak dana uživo, uskliknuo je:

- Messi je najbolji. Gledao sam Maradonu, ali Messi više puta na utakmici stvara razliku i postiže puno više pogodaka. Za mene više nema dvojbe.

Mnogi će ustvrditi da Messi može biti veći od Maradone samo osvoji li neki veliki trofej s reprezentacijom. Argentina čeka 20 godina na 15. naslov, posljednja je dva finala izgubila, a Brazil već dugo dominira u Južnoj Americi.

- Sanjam prvi trofej s Argentinom. Igramo kod kuće, navijači su željni velikog spektakla, pobjeda. I mi im to želimo priuštiti - izjavio je Lionel Messi uoči početka najveće nogometne smotre ove godine.

Zanimljivo je da Meksiko dolazi u okrnjenom sastavu jer je nekoliko igrača suspendirano zbog seksualnih skandala. Chicarito, nova zvijezda Manchester Uniteda, predvodit će Meksikance, no Brazil i Urugvaj su, čini se, ipak najveća prijetnja domaćinu.

Nema dvojbe da nas očekuje pravi nogometni užitak, koji će se kod nas moći pratiti na programu Arena sporta. Momčadi su podijeljene u tri skupine po četiri reprezentacije. U skupini A igraju Argentina, Kolumbija, Kostarika i Bolivija, u skupini B su Brazil, Paragvaj, Ekvador i Venezuela, a u skupini C snage će odmjeriti Urugvaj, Čile, Peru i Meksiko. Turnir će u noći na subotu po srednjoeuropskom vremenu (2.45 sati) otvoriti reprezentacije Argentine i Bolivije.

Komentara 6

Avatar Idler 3
Idler 3
11:14 01.07.2011.

Uz dužno poštovanje ali Maradona je bio nositelj igre i u reprezentaciji i u klubovima u kojima je igrao. Messi nije nit u jednom nit u drugom. Puno puta sam napisao kako je Xavi najbolji igrač današnjice jer već nekoliko sezona nosi i Barcu i reprezentaciju što se može vidjeti po trofejima koje je osvojio. Messi ne igra za Španjolsku, a osvojili su i EP i SP...no nemojte sad opet krivo protumačiti prethodno napisano. Messi je izuzetan igrač al još uvijek nije nit blizu Maradoni koji se nikad nije mogao pohvaliti nit približno takvim suigračima kakve ima Messi !!!

AN
Andreeejjj
15:09 01.07.2011.

Da stručnjaci....Pele je bio najbolji prije 40 godina, Maradona prije 30, itd, itd...Mercedez je nekada imao 30 konja a sada ih ima 600, zar ne. Sve ide naprijed, evolucija je...MESSI je danas u današnje vrijeme punoooo bolji od Pelea, Maradone i svih ostalih! To je realnost a vi maštajte...Nekad se treniralo 3x tjedno, a danas? MESSI je najbolji, pa tek mu je 24 godine i ima još 10 godina karijere pred sobom, dakleeeee?!?

MA
Mamlaz
17:30 01.07.2011.

Već mi idu na živce te spike da Messi nije u tom društvu dok ne osvoji naslov sa repkom. Samo treba usporediti brojke i uzeti u obzir da je današnji nogomet puno zahtjevniji i brutalniji od onoga prije 20, 30, 40 godina. Messi je najbolji igrač današnjice i osvojio ne osvojio naslov sa Argentinom već ima 2 lige prvaka sa Barcelonom. Sad, LP je po valorizaciji najjače nogometno natjecanje na svijetu, pa neka mi dežurni stručnjaci odgovore: koliko je liga prvaka osvojio Maradona? Niti jednu. Meni je to dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije