Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijeme za rastanak?

Messi odbio novi ugovor, iduće ljeto napušta Barcelonu!

04.07.2020.
u 08:12

Općepoznata je činjenica da najbolji igrač u povijesti kluba nema dobar odnos s predsjednikom Josepom Bartomeuom

Cijela Katalonija, ali i cijeli nogometni svijet u petak su govorili samo o jednome – Lionel Messi odbio je produljenje ugovora za Barcelonu. U ranojutarnjim satima priču je u javnost izbacila najslušanija španjolska radiopostaja Cadena Ser, tvrdeći da je Messi odbio nastavak pregovora o produljenju ugovora, što znači da bi klub napustio pri isteku trenutačnog ugovora, točnije idućeg ljeta (30. lipnja 2021.).

Gubi bitku s Realom

Naravno da cijelu ovu priču treba uzeti s velikom rezervom, ali netrpeljivost Messija i uprave katalonskog giganta postoji već mjesecima i teško ju je sakriti. Klub je negirao da se bilo kakav prekid pregovora dogodio, ali to negiranje može vrlo lako biti neistinito, pogotovo u ovakvoj situaciji. Sigurno Barcelona neće potvrditi ovakav loš PR za sebe.

– Messi je ogorčen situacijom u klubu na svim razinama i odlučio je prekinuti pregovore o produljenju ugovora, odigrati još jednu sezonu, koliko ga ugovor veže s Barcelonom, te otići. Pregovori o produljenju Messijeva ugovora s klubom počeli su jako dobro, uz usuglašene stavove i jedne i druge strane, ali najnoviji događaji i drastično pogoršanje stanja u Barceloni naveli su Messija na prekid pregovora – mogli smo čuti na Cadeni Ser u jučerašnjoj emisiji “Larguero”.

Puno problema trese Barcelonu. Što se tiče igračkog dijela, nakon podulje pauze ispustili su prednost nad Real Madridom, pali na drugo mjesto i vjerojatno izgubili utrku za naslov prvaka, prvi put nakon 2017. godine. Osim što novi strateg Quique Setien nije uspio donijeti očekivane rezultate, Blaugranu trese kriza i na logističkom planu.

– Messi je ogorčen time što iz vrha kluba konstantno cure važne informacije koje bi trebale ostati tajne, kao i time što ga se poziva na odgovornost za odluke i događaje s kojima nema ništa – još je jedan dio izvještaja s Cadene Ser.

Općepoznata je činjenica da najbolji igrač u povijesti kluba nema dobar odnos s predsjednikom Josepom Bartomeuom. Saznalo se to kad je u javnost iscurila priča da je Bartomeu angažirao PR tvrtke koje će se pobrinuti da u javnost izlaze afirmativni tekstovi o njemu, a negativni o Messiju te Gerrardu Piqueu, s kojim Bartomeu također nije u dobrim odnosima.

Sukob s Bartomeuom

Olakotna okolnost za navijače Barcelone u cijeloj ovoj situaciji jest ta da idućeg ljeta završava Bartomeuov mandat. Ako Bartomeu ne bude ponovno izglasan, puno je veća mogućnost za ostanak argentinskog čarobnjaka u plavo-crvenom dresu.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
10:30 04.07.2020.

Barca je već našla zamjenu. Dovode Bosanca Pjaanića.

Avatar southman
southman
08:45 04.07.2020.

Ide u Kinu kao i svi nogometni umirovljenici.

Avatar patkovic
patkovic
08:44 04.07.2020.

u iščekivanju njegovih genijalnih prodora i duplih pasova često se igra uspori i tako prođe utakmica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije