Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMOCIJE NE POPUŠTAJU

Messi napokon ostvario san: Valjda je Bog čuvao taj trenutak za mene. Ovo je ludo

Reuters
12.07.2021.
u 22:00

- Ovo je jedan od najboljih dana u mom životu. Vjerovao sam u ovu momčad koja je ojačala u odnosu na zadnju Copu.

Je li Lionel Messi najbolji nogometaš u povijesti ili nije, rasprava je koja se godinama vodi na svim nogometnim forumima.

Mnogo je onih koji misle da jest, ali protivnici takvog razmišljanja kao svoj argument najčešće su koristili podatak da nije napravio ništa veliko s Argentinom. No, od ovog vikenda i to se promijenilo.

U finalu Copa Américe Argentina je na legendarnoj Maracani svladala Brazil 1:0 i okitila se naslovom najbolje reprezentacije Južne Amerike. Jedini pogodak na susretu postigao je Ángel di María u 21. minuti susreta te Argentini donio prvi naslov na ovom natjecanju nakon 1993. Time su se po broju titula (15) izjednačili s Urugvajem koji je dosad držao taj rekord. Brazil je ostao na devet naslova.

Koliko je ovo značilo Lionelu Messiju, dovoljno govori činjenica da je nakon susreta kleknuo i rasplakao se, a onda su ga suigrači podigli na ruke i bacali u zrak. Bili su svjesni da je njihovu kapetanu ovo velika stvar.

- Pobijediti Brazil u Brazilu u finalu? Valjda je Bog čuvao taj trenutak za mene. Ovo je ludo, osjećaj je neopisiv. Ovo je jedan od najboljih dana u mom životu. Vjerovao sam u ovu momčad koja je ojačala u odnosu na zadnju Copu. Proveli smo puno vremena zajedno, potpuno odvojeni od obitelji i svih drugih i pokazali smo veliku snagu. Napo- kon sam izvadio trn koji me godinama mučio – rekao je nakon utakmice presretni Messi.

Ipak, nije samo slavio, našao je vremena i za tješenje bivšeg suigrača iz Barcelone, Brazilca Neymara. Vidjevši ga da plače, Messi se malo odvojio od slavlja i zagrlio brazilskog čarobnjaka.

Dugo su bili u tom položaju, a snimka je brzo obišla svijet. Iako su Brazil i Argentina veliki sportski rivali, prijateljstvo je nešto što je iznad toga.

- Sretan sam što sam dio ove momčadi jer sam znao da su ovi dečki jako dobri. Rekao sam im da su oni budućnost ove reprezentacije, što su sada i pokazali – zaključio je Messi koji je dosad čak tri puta gubio finale Copa Américe.

Sad mu se napokon sve posložilo...

Komentara 2

Avatar southman
southman
07:23 13.07.2021.

Uvijek ćeš gledati Maradoni u leđa.

80
803131
05:58 13.07.2021.

. e. o vas messi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije