Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DETALJNI PREGLED DANA

Mektić i Pavić u polufinalu, Novak i dalje u igri za naslov

Novak Đoković
Sanjin Strukić/PIXSELL
06.07.2022.
u 09:21

Tatjana Maria (34) ponovila je uspjeh Mirjane Lučić-Baroni, one su jedine europske tenisačice koje su nakon 34. rođendana izborile polufinale nekog Grand Slam turnira

Wimbledon je sve bliže kraju pa tako i hrvatski par Nikola Mektić i Mate Pavić. U trećem Grand Slam turniru sezone probili su se do polufinala parova i to vrlo jednostavno. U tri seta su sa 6:4, 6:3, 6:3 u četvrtfinalu nadjačali Nijemce Kevina Krawietza i Andreasa Miesa.

Meč je trajao tek jedan sat i 40 minuta i drugi nositelji Mektić i Pavić iskoristili su četiri od šest break prilika, dok njemački tenisači ni jednom nisu došli u šansu za oduzimanje suparničkog servisa.

U polufinalu će u četvrtak hrvatska kombinacija igrati protiv kolumbijskih tenisača Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha.

Dobro je igrao i peti junior svijeta, 17-godišnji Splićanin Mili Poljičak, koji je izborio osminu finala Wimbledona u juniorskoj konkurenciji. On je u meču drugog kola svladao Kanađanina Jadena Weeksa sa 7:5, 7:6 (4).

Dino Prižmić nije uspio napraviti isti rezultat jer ga je u drugom kolu sa 7:5, 6:2 svladao Chak Lam Coleman Wong iz Hong Konga.

Pravi šou na terenu pripredio je Novak Đoković koji se plasirao u polufinale pojedinačne konkurencije. Srpski je tenisač u četvrtfinalnom ogledu pobijedio Jannika Sinnera 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Mladi 20-godišnji Talijan je sjajno otvorio meč, poveo je 2:0 u setovima, no Đoković je ponovno pokazao klasu i s tri seta u nizu stigao do slavlja.

Bila je ovo Novakova 26. pobjeda u nizu na travnatoj podlozi, a posljednji poraz u Wimbledonu je doživio 2017. godine u četvrtfinalu od Čeha Tomaša Berdycha.

Recimo i da je Đoković izborio 11. polufinale u Wimbledonu, ostavši u igri za sedmi naslov u All England Clubu.

- Siguran sam da će Jannik biti u još puno prilika da u završnicama Grand Slamova učini nešto veliko. Što se prva dva seta tiče, kao da su bili različiti od ostatka. On je bio puno bolji, otišao sam u svlačionicu, uzeo predah i porazgovarao sa sobom u zrcalu. Srećom, treći set počeo sam breakom i to mi je dalo samopouzdanja. Iako igram tenis na visokom nivou skoro 20 godina, uvijek prolazim kroz iste trenutke sumnje. Unutrašnja borba je najveća koju morate odraditi. Kada nju dobijem, onda i druge stvari idu u moju korist. Vjerovao sam u preokret - izjavio je Đoković nakon meča. On će se za finale boriti protiv domaćeg aduta na ovogodišnjem Wimbledonu Cameroona Norriea. Britanac je svladao belgijskog igrača Davida Goffina (58. na ATP ljestvici) sa 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5.

Iako mu je i četvrtfinale bio najveći doseg na Grand Slam turnirima u karijeri ipak će mu igranje u polufinalu i to protiv prvog nositelja biti pravi doživljaj.

Razloga za slavlje ima i njemačka tenisačica Tatjana Maria (34) koja je izborila polufinale nakon što je u četvrtfinalu pobijedila 12 godina mlađu sunarodnjakinju Jule Niemeier 4:6, 6:2, 7:5.

Zanimljivo, izborivši plasman u polufinale Wimbledona, Maria je ponovila uspjeh hrvatske tenisačice Mirjane Lučić-Baroni. Naime, njih dvije jedine su europske tenisačice koje su nakon 34. rođendana izborile polufinale nekog Grand Slam turnira. Podsjetimo, Lučić-Baroni igrala je polufinale Australian Opena 2017. godine, dva mjeseca prije 35. rođendana.

U četvrtak će se za mjesto u finalu sučeliti s Tunižankom Ons Jabeur koja je je bila bolja od Čehinje Marie Bouzkove 3:6, 6:1, 6:1.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije