Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Mektić i Dodig danas imaju meč-loptu za pobjedu nad Austrijom

Zagreb: Tenisač Nikola Mektić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
05.02.2023.
u 11:11

Za treći bod i našu konačnu pobjedu prvi će u nedjelju, s početkom u 13 sati, priliku imati naš par koji ovaj put čine Ivan Dodig i Nikola Mektić.

Borna Gojo ostao je dosljedan sebi. Živi na Touru s puno posrtaja, pa je zbog toga (tek) 121. na ATP listi, ali kada zaigra za hrvatsku reprezentaciju 24-godišnji Splićanin postaje strah i trepet i za mnogo bolje plasirane tenisače. Potvrdilo se to i prvog dana kvalifikacijskog dvoboja Davisova kupa između Hrvatske i Austrije u Rijeci, nadahnuti Gojo je sa 6:3, 7:6 (2) pobijedio nekad trećeg tenisača svijeta Dominica Thiema (ne dopustivši mu niti jedan break) i donio Hrvatskoj vodstvo od 2:0.

Bez problema

Prije toga je, naime, dvije godine stariji Borna, Ćorić, kao naš prvi tenisač, bez većih problema svladao drugog gostujućeg igrača Dennisa Novaka, 144. tenisača svijeta, sa 6:3, 7:5. Dvojica Borne su tako osigurala Hrvatskoj tri meč-lopte u ovom dvoboju i naša se pobjeda čini posve izvjesnom.

Pokazalo se da na Challengerima solidni Novak nije imao oružje kojim bi iznenadio Ćorića. Naš je tenisač u prvom setu rano došao do breaka (već u četvrtom gemu), a u drugom je setu strpljivo tražio svoju priliku da bi je dočekao u 11. gemu kada je ponovno oduzeo početni udarac Austrijancu, iskoristivši petu priliku za obrat u drugom setu. Nakon toga, kod servisa za meč, Ćorić nije suparniku dopustio niti jedan poen i mogao je slavodobitno krenuti u zagrljaj izborniku Vedranu Martiću i suigračima.

- Znao sam da će biti prilično težak meč, da je podloga spora i da će biti puno izmjena. No, bio sam strpljiv. Novak me iznenadio odličnim serviranjem, ali ja sam ipak na kraju dočekao svoju priliku - kazao je Ćorić.

- Odigrao sam dobar meč, kad ne izgubim servis uvijek sam zadovoljan. Olakšala mi je i činjenica da nas je prije toga Ćorić doveo u vodstvo s 1:0. No, ništa još nije gotovo, parovi su obično na jednu loptu, tako da smo i Ćorić i ja spremni iza nedjeljna dokazivanja - istaknuo je Gojo koji sada u Davisovu kupu ima učinak 6-5.

Za treći bod i našu konačnu pobjedu prvi će u nedjelju, s početkom u 13 sati, priliku imati naš par koji ovaj put čine Ivan Dodig i Nikola Mektić. Za suparnike bi trebali imati Alexandera Erlera i Lucasa Miedlera. Ne ostvarimo li pobjedu u tom meču, očekuje nas dvoboj prvih reketa između Borne Ćorića s hrvatske i Dominica Thiema s austrijske strane. Priču bi mogli završiti Borna Gojo i Dennis Novak. Prijenose možete pratiti na SportKlubu.

Turnir najesen

Dvoboj Hrvatske i Austrije jedan od je 12 susreta kvalifikacija za završni turnir koji će se u dvije faze odigrati najesen. Završnicu su već osigurali prošlogodišnji finalisti Kanada (branitelj naslova) i Australija, kao i dobitnici pozivnica Italija i Španjolska.

Još neki rezultati kvalifikacija: Uzbekistan - SAD 0:4, Mađarska - Francuska 2:3, Norveška - Srbija 0:4, Švedska - BiH 3:1, Kolumbija - Velika Britanija 1:2, Republika Koreja - Belgija 0:2, Njemačka - Švicarska 2:3.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije