Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MOTIV U PATNJI'

Meksikanci snimaju dokumentarac o brončanim vatrenima

Vatreni
Sinisa Hancic/PIXSELL
23.03.2016.
u 09:04

Na najavnom plakatu za film nalazi se prizor u kojem jugoslavenski milicajac udara pendrekom Dinamova kapetana Zvonimira Bobana na neodigranom derbiju s Crvenom zvezdom 1990. godine.

Kako bi pokazala da sport može biti izuzetno važan za stvaranje nacionalnog identiteta, grupa meksičkih filmskih redatelja snima dokumentarni film o hrvatskoj brončanoj nogometnoj reprezentaciji “Vatreni”.

Na najavnom plakatu za film nalazi se prizor u kojem jugoslavenski milicajac udara pendrekom Dinamova kapetana Zvonimira Bobana na neodigranom derbiju s Crvenom zvezdom 1990. godine.

Redatelj filma Edson Ramírez predstavljajući dokumentarac u glavnom meksičkom gradu kazao je da su ispričali priču o tome kako je jedan sukob na nogometnom terenu detonirao rat za nezavisnost Hrvatske i kako je nekoliko godina kasnije osvojeno treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, dodajući kako su željeli pokazati kako je jedna mlada zemlja, ranjena ratom, u patnji svojih ljudi pronašla motiv potreban za pokušaj osvajanja velikog međunarodnog natjecanja.

>> Vatreni ponovno na okupu: Šuker zabio četiri pogotka

Komentara 3

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
14:15 23.03.2016.

He,he... neka snimaju samo na čast i ponos HR nam države !

DU
Deleted user
15:07 23.03.2016.

ak bi snimali o nama slovencima i braći srbima bi se nasnimali kak zgubimo redovito v kvalifikacijama

AK
ante kolorante
16:45 23.03.2016.

cudo kako moraju stranci prepoznati vrijednosti taj dogodaj i napraviti film a HRT nebi palo napamet.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije