Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unicef i prijatelji

Medvjedi prikupili 20.000 kuna za djecu s poteškoćama u razvoju

medveščak
medveščak.com
11.11.2011.
u 13:33

Pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića sinoć je u Muzeju Mimara održana tradicionalana UNICEF-ova gala "Večer dobrih djela".

Uz bogat zabavni program UNICEF je u suradnji sa svojim prijateljima sinoć u Muzeju Mimara pripremio i već tradicionalnu Aukciju jedinstvenih iskustava. Riječ je o aukciji tijekom koje su uzvanici i gosti večeri licitirali za neko od ponuđenih – jedinstvenih iskustava koje UNICEF organizira u suradnji sa svojim partnerima i prijateljima. Jedno od iskustava za koje su posjetitelji licitirali tijekom večeri i tako prikupili novac za provođenje UNICEF-ove akcije "Prve  3 su još važnije", a u kojoj se gradi bolja društvena podrška za djecu s teškoćama u razvoju, jest i doista jedinstveno iskustvo koje je ponudio KHL Medveščak Zagreb.

S donacijom od 20.000 kuna Medveščakovo "jedinstveno iskustvo" s namjerom da pomogne UNICEF-ovu akciju izlicitirala je tvrtka DIGITEL komunikacije. Licitirano Medveščakovo "jedinstveno iskustvo" uključuje čast da odabrana osoba svečanim bacanjem paka označi početak utakmice u sklopu hokejskog spektakla ARENA ICE FEVER koji će se u siječnju 2012. godine odigrati u Areni Zagreb. Tu čast do sada su imali najveći hrvatski sportaši i sportašice:  tenisači Mario Ančić i Marin Čilić, gimnastičar Mario Možnik, zlatni veslački četverac, proslavljeni hrvatski vaterpolski reprezentativac Petar Muslim, vratar Dinama Ivan Kelava te brojni drugi uz svjetsku hokejsku legendu Stevea Gatzosa.

Tom licitacijom ta čast pripast će onoj osobi koju odredi tvrtka DIGITEL Komunikacije,  koja je donirala najviše sredstava za podršku ovoj UNICEF-ovoj akciji. Licitirano iskustvo uključuje i dvije VIP ulaznice za sve utakmice, njih ukupno 7, koje će se u siječnju 2012. odigrati u Areni Zagreb. Početna vrijednost iskustva i licitacije bila je 5000 kuna!

– Sretan sam zbog prikupljenog iznosa jer sam upoznat s aktivnostima i projektima UNICEF-a i znam da taj novac odlazi onima koji je potreban, a u ovom slučaju to su djeca s teškoćama u razvoju i njihove obitelji! Također sam ponosan da smo postigli ovoliku cijenu za iskustvo koje smo ponudili i uvjeren sam da onoj osobi koja zahvaljujući ovom iskustvu izađe na led Arene Zagreb neće biti svejedno kad čuje kakvim će ga pljeskom nagraditi naši navijači za ovu nesebičnu donaciju! – izjavio je nakon licitacije kapetan medvjeda Alana Letang, koji je 2009. godine imenovan sportskim glasnogovornikom UNICEF-ove kampanje "Stop nasilju među djecom".

Uz Alana Letanga i njegovu suprugu Kristy UNICEF-ovoj gala večeri u Muzeju Mimara nazočili su i Medveščakov hokejaš Joel Prpić u pratnji supruge Kim.

– Prvi sam put na UNICEF-ovom humanitarnom balu i osim što sam počašćen što imam čast biti dio ove priče, moram priznati kako sam oduševljen odazivom uzvanika ali i samom licitacijom! Lijepo je znati da u onom što radimo, stvaranju boljeg društva za djecu, imamo snažnu podršku zajednice i naših navijača. Nadam se da će prikupljena sredstva barem malo olakšati život djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima i da će se ovaj UNICEF-ov program nastaviti i biti jednako uspješan u budućnosti! – izjavio je nakon aukcije Prpić.

Osim iskustva koje je ponudio zagrebački KHL Medveščak pod budnim okom voditelja gala večeri i aukcije – Barbare Kolar i Igora Mešina, na licitaciji su bila ponuđena i sljedeća "jedinstvena iskustva": posjet UNICEF-ovim programima u Africi, odlazak na Olimpijske igre u Londonu i posjet kući u kojoj su smješteni hrvatski sportaši te epizodna uloga u serijalu Nove TV "Larin izbor".

Kupnjom ulaznica i licitacijom te humanitarnim donacijama tijekom večere prikupljeno je 264.700 kuna! Sva sredstva namijenjena su UNICEF-ovoj akciji "Prve tri su još važnije!" kojom se stvara mreža podrške za djecu s teškoćama u razvoju i njihove roditelje.

Za kraj večeri Alan Letang je zahvalio svima koji su svojim donacijama i prilozima sudjelovali u ovom projektu:

– Koristimo ovu prigodu te svim prijateljima zagrebačkog KHL MEDVEŠČAK, jedinog hokejskog kluba na svijetu koji ponosno nosi titulu sportskog partnera UNICEF-a, zahvaljujem u ime cijele momčadi što su svojim prisustvom uveličali ovu humanitarnu večer! Svojim sudjelovanjem u aukciji jedinstvenih iskustava, licitirajući za ponuđeno iskustvo sa zagrebačkim medvjedima, pomogli ste u realizaciji ove lijepe humanitarne priče, a djeci omogućili značajan korak prema bezbrižnijem djetinjstvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije