Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kanaetu titula

Medveščak u polufinalu protiv lanjskog finalista Red Bulla

Medveščak
Dalibor Urukalović/Pixsell
07.03.2010.
u 21:07

Hokejaši Medveščaka u polufinalu EBEL lige igrat će s Red Bullom koji je u seriji bio bolji od Klagenfurta 4-3. Prva utakmica igra se u Salzburgu u utorak.

Hokejaši Red Bulla iz Salzburga posljednji su izborili polufinale regionalne hokejaške lige (EBEL). Na svom su ledu u sedmoj utakmici četvrtfinalne serije pobijedili Klagenfurt 4:2 (4-3 u seriji).

Poveli su domaći, inače drugoplasirana momčad osnovnog dijela lige, 3:0, no gosti (sedmi nakon prvog dijela sezone) su se vratili smanjivši u 37. minuti na 3:1 i u 44. na 3:2.

Salzburžani, lanjski finalisti doigravanja, do kraja su ipak uspjeli izdržati pritisak. U praznu je mrežu za konačnih 4-2 pogodio Jonathan Filewich 19 sekundi prije isteka vremena.

Red Bull će u utorak dočekati Medveščak u prvoj utakmici polufinalne serije koja se također igra na četiri dobivene utakmice. Austrijanci imaju prednost domaćeg leda.

Dominik Kanaet mladi igrač mjeseca

Hrvatski 18-godišnji hokejaš Medveščaka Dominik Kanaet izabran je za najboljega mladog hokejaša EBEL lige u mjesecu veljači.

Napadač hrvatskog prvaka premoćno je slavio s 3559 od ukupno 8331 glasa navijača preko službene internetske stranice lige. Nadmašio je Rafaela Rottera iz Vienna Capitalsa, koji je dobio 2510 glasova.

Prvi je put mladi hrvatski reprezentativac nastupio za Medveščak petog veljače vrativši se iz Slovačke, te je ljubljanskoj Olimpiji odmah zabio dva gola u 7-2 pobjedi. Otad je u dresu Medveščaka skupio deset nastupa.

Ovim instantnim uspjehom Kanaet je ušao u konkurenciju za najboljega mladog igrača sezone u EBEL ligi, u kojoj će ipak teško nadmašiti Olimpijin tercet (Boštjan Goličič, Aleš Sila i Žiga Pance), te Klagenfurtove Martina Schumniga i Markusa Pirmanna, obzirom da su njegovi protukandidati igrali ligu tijekom cijele sezone.

Rezultati glasovanja navijača za mladog igrača mjeseca veljače u EBEL ligi:

1. Dominik Kanaet (Medveščak Zagreb) 3.559 glasova

2. Rafael Rotter (Vienna Capitals) 2.510

3. Markus Pöck (Klagenfurt) 1.293

4. David Jobb (Alba Volan) 566

5. Andreas Kristler (Villach) 231

6. Kevin Puschnik (Red Bull Salzburg) 271

Komentara 1

FI
FilipAVS19
21:51 07.03.2010.

Igramo protiv RED BULLA !!!!! Pa KAC je ispao upravo od njih.,...jeb*** totalsport...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije