Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUŽIČASTI DRESOVI

Medveščak će prvi put u 53 godine igrati u dresovima drukčije boje

Medveščak
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
02.11.2014.
u 11:25

Svaki od 22 ružičasta dresa medvjeda bit će na aukciji po početnoj cijeni od 400 kuna, a sav prihod ide udruzi "Sve za nju".

Hokejaši Medveščaka u petak su u Ledenoj izgubili od Admirala iz Vladivostoka sa 3:4, iako su po prikazanoj igri trebali odnijeti barem jedan bod. Kada na utakmici imate omjer udaraca 39-15 u svoju korist, a izgubite 3:4, onda je jasno da je nešto pošlo po krivu.

– Nismo loše igrali. Imali smo snage bez obzira što smo u četiri dana odigrali tri utakmice, što smo pokazali i na kraju. Borili smo se, ali presudila su isključenja. Moramo izbjegavati takve greške – kazao je Saša Martinović.

Medvjedi su računali na tri boda, a na kraju nisu osvojili ni jedan. A krivci za poraz bila su nepotrebna isključenja te vratar Mark Dekanich koji izvan forme, daleko od onoga što je pokazivao prošle sezone.

– U situacijama pet na pet odigrali smo odlično i imali smo puno prilika, ali moramo prestati raditi nepotrebna isključenja, koja su nam i ovaj put presudila. Primili smo tri gola s igračem manje i jedan s igračem više, to je nedopustivo. Usto oni su imali 15 udaraca na gol, a zabili nam četiri gola. Takvu utakmicu je onda gotovo nemoguće pobijediti – rekao je trener Medveščaka Doug Shedden.

Novu priliku za osvajanje bodova medvjedi će imati već danas (17.30 sati) u Ledenoj protiv Amura. I to dobru priliku, jer Amur je najslabija momčad KHL-a ove sezone, na začelju je sa samo 16 bodova u 24 utakmice.

– Moramo izvući pouku iz ovih isključenja jer će nam ona, ako ih nastavimo raditi, štetiti u nastavku sezone. Protiv Amura je jako važno osigurati tri boda, za samopouzdanje uoči nove gostujuće turneje – najavio je Bill Thomas.

A utakmica protiv Amura bit će povijesna za Medveščak jer prvi put od osnutka kluba 1961. godine medvjedi će igrati u nekoj boji a da nije plava ili bijela.

Naime, zbog akcije kojom se pomaže ženama oboljelima od raka, medvjedi će igrati u ružičastim dresovima. Svaki od 22 ružičasta dresa medvjeda bit će na aukciji po početnoj cijeni od 400 kuna, a sav prihod ide udruzi "Sve za nju".

A nakon braniča Geoffa Kinradea i napadača Villa Leina, među medvjede je došao švedski vratar Mark Owuya. Dvadesetpetogodišnji Šveđanin kojemu je otac iz Ugande, a majka Ruskinja, stigao je na probu iz Lulee. Osim u domaćoj Elitseriji, igrao je i u AHL-u.

>> U Medveščak stiglo novo pojačanje - vratar Mark Owuya

Ključne riječi

Komentara 1

TO
tomassio
15:50 02.11.2014.

Za svaku pohvalu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije