Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENI SLAVILI

Mediji iz regije: Hrvatska je najbolja kada je najteže. Napravili su ono što se od njih očekivalo

Zagreb: Susret Hrvatske i Armenije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/30
21.11.2023.
u 23:10

Izabranici Zlatka Dalića porazili su Armeniju i izborili nastup na sedmom Europskom prvenstvu

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se na EURO 2024. koji će se održati u Njemačkoj zahvaljujući 1-0 (1-0) pobjedi protiv Armenije u susretu posljednjeg kola. Pogodak koji je "vatrene" odveo na EURO postigao je Ante Budimir u 43. minuti. Hrvatska će tako od 14. lipnja do 14. srpnja sljedeće godine po sedmi put nastupiti na EURU, nakon Engleske 1996., Portugala 2004., Austrije i Švicarske 2008., Poljske i Ukrajine 2012., Francuske 2016., te onoga igranog diljem kontinenta 2021.

GALERIJA Vatreni izborili odlazak na sedmo Europsko prvenstvo

Zagreb: Susret Hrvatske i Armenije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
1/30

Jedini EURO kojega je propustila bio je 2000. u Belgiji i Nizozemskoj. Hrvatska je u Zagrebu pobjedom protiv Armenije došla do konačnog cilja, plasmana na EURO u Njemačkoj, 13. veliko natjecanje u svojoj povijesti, a izvedba u zadnjoj utakmici kvalifikacija će se brzo zaboraviti. 

- Najbolji kada je najteže - Hrvatska na prepunom Maksimiru čekirala kartu za EURO! - piše portal SportSport.ba. 

- Hrvatska se plasirala na šesto uzastopno Europsko prvenstvo u nogometu - javlja Klix.ba. 

VEZANI ČLANCI:

- HRVATI IDU NA EUROPSKO PRVENSTVO: Budimir svladao Srbina na golu Armenije i odveo vatrene u Njemačku! - piše srpski Espreso. 

- Hrvati su uradili ono što se od njih očekivalo i u posljednjem kolu upisali pobjedu nad Armenijom na svom terenu od 1:0 - dodaje Telegraf 

Komentara 1

MA
Martinvt
10:06 22.11.2023.

Bravo! I sretno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije