Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLD FIRM Celtic na Ibroxu pobijedio Rangerse sa 1:0

McDonald presudio Rangersima u vječnom škotskom derbiju

27.12.2008.
u 15:53

Momčad Celtica pobijedila je na Ibroxu domaći Rangers sa 1-0 u 20. kolu škotskog nogometnog prvenstva i pobjegla najvećem rivalu na sedam bodova prednosti na vrhu ljestvice.

Trenutak odluke u najstarijem svjetskom derbiju, čija je tradicija započela prije 120 godina, zbio se u 58. minuti. Scott McDonald primio je loptu okrenut leđima prema golu. Poput sidraša u vaterpolu, ''okrenuo'' je Rangersovog braniča Kirka Broadfoota i sjajnim udarcem sa 13-14 metara matirao domaćeg vratara McGregora.

Rangers je možda zaslužio i bolji ishod u 382. Old Firm derbiju. Domaći su nogometaši uputili 14 udaraca prema golu, 6 u okvir, gosti su, pak, zapucali tek šest puta (4 u okvir), ali su, za razliku od Rangersa, znali iskoristiti barem jednu mogućnost za poentiranje.

Zanimljivo je da su prošle sezone u sva četiri derbija slavili domaćini, ali ova je sezona zasad u znaku gostiju. Rangers je, naime, u 4. kolu svladao u gostima Celtic sa 4-2, a sada im je Celtic uzvratio pobjedom na Ibroxu, čime je napravio veliki posao u borbi za naslov prvaka. Celtic sada ima 50 bodova, odnosno sedam više od Rangersa na drugom mjestu.

Škotski Premiership, 20. kolo:
Rangers – Celtic 0-1 (McDonald 58)

Redoslijed: 1. Celtic 50, 2. Rangers 43, 3. Dundee United 31 (-1), 4. Hearts 31 (-2)...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije