Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz novi Max i specijal Lige prvaka na 52 stranice

MAX Osvaldo Ardiles: Želio bih se vratiti u Dinamo!

Max_naslovnica
Večernji.hr
27.05.2011.
u 15:23

* Mirjana Lučić, novi početak tenisačice: Udajem se ove godine * Željko Jukić, trener i otac plivača Dinka i Mirne: Spasio sam 3000 civila u Vukovaru * Dragan Bošnjak, zaboravljeni as iz šampionske ‘82.: Ćirin Dinamo bio je Real za sve

Barcelonin čarobnjak ili Fergusonova zvijer, Messi ili Rooney? Za glamurozni finale Barcelona - Manchester, dva najbolja kluba 21. stoljeća, sportski tjednik Max pripremio je posebno izdanje, knjižicu na čak 52 stranice na najfinijem papiru kao trajnu vrijednost koja ostaje nakon spektakla na kultnom Wembleyju. Max i u baznom sadržaju donosi veliki specijal s pričama o finalu za pamćenje, među ostalim, životni portret legende Old Trafforda, igrača kojeg Englezi drže najboljim svih vremena: “Maradona odličan, Pele bolji, George Best!”

Poslije desetljeća šutnje za hrvatske medije, za Max je ekskluzivno progovorio posljednji trener koji je s Dinamom izborio Ligu prvaka, argentinski velikan Osvaldo Ardiles. Pod njegovim vodstvom plavi su ravnopravno parirali tadašnjem prvaku Europe Manchesteru na Old Traffordu. Ozzijeva poruka je jasna:

- Otjerali su me bez razloga, ali zavolio sam Zagreb i Dinamo. Rado bih se vratio!

Ekskluzivno za Max govori i “čudo od djeteta” Mirjana Lučić. Nije odustala od teniske karijere, vjeruje u novi uzlet, a otkrila je i životne planove:

- Udajem se ove godine, pripremam knjigu dalmatinskih recepata za američko tržište, a vodit ću i svoj kulinarski TV-show u Americi!

Max otkriva i potpuno nepoznatu, dramatičnu sudbinu vukovarske obitelji Jukić, plivača Dinka i Mirne koji su se proslavili u Austriji. Tata i trener Željko branio je Vukovar dok su mu žena i djeca bili u skloništu, a oružje je položio tek 20. studenoga krvave 1991. godine. Željko Jukić bio je posljednji vojni zapovjednik Vukovara, koji se nije htio predati dok nije bio siguran da je spašeno 3000 civila, među njima i njegova obitelj, iz Borova naselja.

Reprezentativac Nikola Kalinić za Max je otkrio da mijenja klub:

- Sigurno napuštam Blackburn, a imam dovoljno ponuda od drugih engleskih klubova.

Ekskluzivna je priča i o Draganu Bošnjaku, još jednom zaboravljenom članu Dinamove šampionske generacije 1982. godine. Maxovi reporteri pronašli su ga na sjeveru Bačke, u Kanjiži. Nakon odlaska iz Zagreba prošao je težak životni put, a danas vodi kavanu s radnim vremenom “dokle nas ima”. Bošnjak se prisjetio:

- Dinamo ostaje najljepši dio mog života, Ćiro nas je vodio kao da smo Real Madrid.

U Vojvodini smo popričali i s potencijalno najvećim Dinamovim pojačanjem, makedonskim stoperom i reprezentativcem Danijelom Mojsovim koji samo čeka Mamićev mig da krene u Zagreb!

Max donosi i specijal o najglumoroznijoj utrci formule 1, Velikoj nagradi Monaca, intervjue s našim zvijezdama Antom Rukavinom, Irinom Kirilovom, Blaženkom Lackovićem, trenerom Brankom Ivakovićem zbog čega je uzalud čekao novi poziv iz Maksimira... Uz sportske misice, kviz i poker, kao i svake subote Max znači maxxximum sporta i zabave.

Komentara 2

OB
-obrisani-
07:30 28.05.2011.

Osvaldo Ardiles: Želio bih se vratiti u Dinamo da uzmem neke dobre pare kao Vaha, uvjeravam domoljubne da se može u Ligu Prvaka i radim malo na tom porušenom stadionu u Maksimiru !

LI
lietuva
14:39 28.05.2011.

E moj Osvaldo, nema ti više Canjuge i Tuđmanovih kuna! Zapamti si one milijune koje si izvukao od ovog pokradenog naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije