Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Kekova družina još uvijek može do euro-proljeća!

Europska liga: Rijeka - AEK
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/7
23.11.2017.
u 18:05

– Čekamo jednu utakmicu koja će nas dignuti. Nadamo se će to biti ova u Grčkoj. Idemo se boriti i pokazati sve najbolje

Pogled na ljestvicu HNL-a izaziva glavobolju kod navijača Rijeke – Kekova momčad na četvrtom je mjestu s čak 14 bodova manje od vodećeg Dinama. A usporedbe radi, Rijeka je u prvih 16 kola ove sezone osvojila čak 16 bodova manje nego prošle (26-42).

No, loše igre u domaćem prvenstvu Rijeka može djelomično ispratiti večeras od 21.05 sati (HTV 2) u Ateni, u 5. kolu Europske lige protiv AEK-a.

Iako su u prva četiri kola upisali svega jednu pobjedu, uz tri poraza, momčad Matjaža Keka i dalje ima šanse prezimiti u Europi!

Europska liga: Rijeka - AEK
1/20

Kombinacija je puno, ali za početak bi večeras trebali pobijediti AEK, i to po mogućnosti s dva pogotka razlike. Naime, AEK je slavio na Rujevici 2:1, a s obzirom na to da Grci imaju bolju ukupnu gol-razliku, bilo bi poželjno da Riječani dobiju utakmicu s dva gola razlike ili s jednim golom razlike, ali uz najmanje tri postignuta gola (3:2, 4:3...). U tom slučaju bili bi u prednosti nad AEK-om ako bi zaključili natjecanje po skupinama s jednakim brojem bodova.

A u slučaju takvog ishoda, za prezimljavanje u Europi u posljednjem bi kolu trebalo pobijediti Milan, koji bi već mogao imati osigurano prvo mjesto, pa bi na Rujevici sigurno igrao s B sastavom. No, za početak večeras treba pobijediti AEK, što neće biti lako s obzirom na sadašnju formu Kekove družine.

U Ateni će Rijeka sigurno biti bez suspendiranog Mišića (dobio crveni karton u prošlom kolu protiv Austrije), ali i bez Hebera, koji je zbog ozljede mišića otpao vjerojatno do kraja jeseni. Brazilčeva muskulatura očito ne može izdržati naporni ritam srijeda– subota. Činjenica jest da je Heber u dresu Rijeke u tri i pol mjeseca upisao 22 nastupa, a cijele prošle sezone u dresu Slaven Belupa 30 utakmica.

Unatoč problemima s formom i ozljedama, nogometaši Rijeke optimistični su uoči AEK-a.

– Čekamo jednu utakmicu koja će nas dignuti. Nadamo se će to biti ova u Grčkoj. Idemo se boriti i pokazati sve najbolje – rekao je stoper Rijeke Dario Župarić.

Igrači su koncentrirani samo na AEK, nitko se ne bavi kalkulacijama za drugi krug Europske lige.

– Ne gledamo to kroz tu prizmu, gledamo kao utakmicu koja nas može dignuti. O Milanu ćemo razmišljati nakon Grčke. AEK isto nema idealnu situaciju, ali mi smo ti kojima više treba dobar rezultat – zaključio je Dario Župarić.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije