Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pošla Sanjinim tragom

Mateji bronca: Znala sam da odličje neće izmaći

plivanje
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
19.05.2016.
u 16:10

Za taj je uspjeh Matea ponovno morala rušiti svoj i državni rekord, postigla je rezultat 2:09.24.

Nakon četiri godine hrvatsko plivanje opet ima europsku medalju na velikim bazenima. Na Europskom prvenstvu u Londonu broncu je osvojila 21-godišnja Splićanka Matea Samardžić u utrci na 200 metara leđno.

Za taj je uspjeh Matea ponovno morala rušiti svoj i državni rekord, postigla je rezultat 2:09.24.

Splićanka je u polufinalu imala drugi rezultat (2:09.87) ostavivši iza sebe fenomenalnu Mađaricu Katinka Hosszu, koja u svojoj kolekciji ima 15 zlatnih medalja sa svjetskih i europskih prvenstava. Iskusna Hosszu je u finalu pobijedila s rezultatom 2:07.01, dok je Ukrajinka Zevina bila druga s vremenom 2:07.48.

Matejina bronca je 16. hrvatska medalja s europskih prvenstava (prvu, brončanu, osvojio je Mićo Milošević u Sheffieldu 1993. godine), a četvrta u ženskoj konkurenciji.

Prije Mateje odličja je osvajala samo Sanja Jovanović: broncu u Madridu 2004. na 200 m leđno, broncu u Eindhovenu 2008. na 50 m leđno i srebro u Debrecenu 2012. u istoj disciplini.

– Cilj mi je bio plivati brže od mog rekorda i u tome sam uspjela. To sretnija sam što je to bilo dovoljno za odličje. Ovo je moja prva medalja s velikih natjecanja i naravno da sam presretna zbog ovog uspjeha. Utrka je bila zanimljiva, kontrolirala sam ostale staze i znala sam da mi bronca ne može izmaći – kratko je poručila Matea nakon što je od Ivana Varvodića, bivšeg hrvatskog člana Biroa Lena, primila brončano odličje.

Matea je inače plivačica Mornara, ali studira u New Jerseyu. U veljači ove godine u Splitu je tijekom državnog prvenstva isplivala A-normu za Olimpijske igre (zasad jedina A-norma hrvatskog plivanja) s rezultatom 2:09.73, što je gotovo za sekundu brže od potrebne norme za Olimpijske igre u Rio de Janeiru (Fina je propisala vrijeme 2:10.50).

Plivati je počela s osam godina kada je s razredom došla na testiranje. Nakon završetka karijere sebe vidi kao odvjetnicu, a omiljena slastica joj je čokolada kojom se počasti nakon svake utrke.

>>Matea Samardžić: Ova medalja je potvrda za sav trud

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije