Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muški parovi

Mate Pavić uz Soaresa izborio finale Roland Garrosa!

Mate Pavić
Dubravka Petrić/Pixsell
08.10.2020.
u 15:07

Soaresu je ovo prvo finale u Roland Garrosu, a Mate Pavić će po drugi put igrati za pariški naslov

Splićanin Mate Pavić i brazilski tenisač Bruno Soares borit će se za naslov pobjednika Roland Garrosa u konkurenciji muških parova, a nastup u finalu izborili su u četvrtak pobijedivši u polufinalnom dvoboju prve nositelje Kolumbijce Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha sa 7:6 (4), 7:5.

U dvoboju aktuanih i prošlogodišnjih pobjednika US Opena Pavić i Soares su bolje krenuli u meč i stigli do breaka u trećem gemu, ali su ga već u sljedećem izgubili.

Odluka o osvajanju prvog seta pala je u tie-breaku u kojem je hrvatsko-brazilski par do ključne prednosti došao kod rezultata 4:4, a potom je Pavić s dva poena na servisu donio osvajanje prve dionice.

Kolumbijci su prvi stekli prednost u drugom setu breakom na servis Pavića u petome gemu. U osmom su Soares i Pavić izjednačili rezultat na 4:4 iskoristivši petu priliku za break.

Kad je kod 6:5 za hrvatsko-brazilski par Farah morao osvojiti servis za novi tie-break, Pavić i Soares su s nekoliko odličnih reterna i reakcija na mreži stigli do dvije meč-lopte (15-40) te nakon 104 minute brobe prvu priliku pretvorili u pobjedu koja ih je odvela u drugo zajedničko finale na Grand Slam turnirima, nakon trijumfa u New Yorku prije mjesec dana.

Soaresu je ovo prvo finale u Roland Garrosu, a Mate Pavić će po drugi put igrati za pariški naslov, nakon što je u finalu 2018. u paru s Austrijancem Oliverom Marachom poražen od francuskog para Herbert - Mahut.

Pavić i Soares bi u pariškom finalu mogli imati iste suparnike kao i za trofej na US Openu jer će u drugom polufinalu Zagrepčanin Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof igrati protiv prošlogodišnjih pobjednika Roland Garrosa Nijemaca Kevina Krawietza i Andreasa Miesa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije