Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Azijska turneja

Mate Pavić predao meč, Čehinja zaustavila Janu Fett

Mate Pavić
Reuters/PIXSELL
25.09.2017.
u 13:11

Jana Fett izgubila je dvije pozicije i pala sa 99. na 101. mjesto.

Hrvatski tenisač Mate Pavić predao je dvoboj 1. kola na ATP turniru u Chengduu Japancu Yuichiju Sugiti nakon što je izgubio prvi set sa 1-6 za samo 21 minutu igre. Pavić (24), koji se posljednjih godina specijalizirao za igru parova, u Chengduu je bio uspješan u kvalifikacijama, no nakon napornih pobjeda protiv Japanca Uchiyame i Kineza Xije nije imao snage za još jedan dvoboj.

Hrvatska tenisačica Jana Fett nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA turnira u Taškentu, bolja od nje je u dvoboju 1. kola bila Čehinja Denisa Allertova sa 6-2, 3-6, 6-3 nakon sat i 36 minuta igre.

Fett, koja je do nastupa u glavnom dijelu turnira stigla zahvaljujući uspješnom nastupu u kvalifikacijama, nije dobro odigrala prvi set. Dva je puta gubila svoj početni udarac, dok ona nije uspjela osigurati niti jednu "break-loptu".

I početak drugog seta nije bio dobar jer je Allertova povela sa 2-0. No, u sljedećoj igri Fett je napokon stigla do prve "break-lopte" koju je odmah i iskoristila i vratila zaostatak da bi novim "breakom" stigla do prednosti od 3-2. Kod 4-3 je spasila "break-loptu" Allertove, a kod 5-3 još jednom oduzela servis Čehinji i izborila treći set.

Nažalost, u odlučujućoj dionici mlada Vrbovčanka nije nastavila tamo gdje je stala u drugom. Allertova je povela sa 4-0, Fett se uspjela primaknuti na 4-3, no kada je servirala za ostanak u meču još je jednom popustila na svom početnom udarcu i tako ostala bez mogućnosti za vraćanje drugog "breaka" zaostatka.

Na novoj WTA ljestvici tenisačica dogodili su se minimalni pomaci hrvatskih igračica, no umjesto pet igračica među prvih 100 koliko ih je bilo prošloga tjedna ovoga su ponovno njih četiri u tom društvu jer je Jana Fett izgubila dvije pozicije i pala sa 99. na 101. mjesto. 

I dalje je najbolje rangirana hrvatska igračica Mirjana Lučić-Baroni koja je popravila plasman za jedno mjesto i sada je 32. Ana Konjuh je izgubila jednu poziciju pa je 40., a Donna Vekić dobila jedno mjesto i drži 45. Među 100 najboljih je i Petra Martić koja je skočila sa 89. na 86. poziciju.

Među 10 najboljih nije bilo nikakvih promjena, vodi Španjolka Garbine Muguruza ispred Rumunjke Simone Halep i Ukrajinke Eline Svitoline.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije