Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Mate Pavić još jednom odbio Željka Krajana

Borna Ćilić Hrvatska tenis davis kup
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
28.03.2018.
u 11:11

Iz pouzdanih izvora doznali smo da ga je izbornik Krajan zvao, ali mu Mate nije ni odgovorio.

Željko Krajan, izbornik hrvatske reprezentacije u Davisovu kupu, u utorak je prijavio sastav za predstojeći četvrtfinalni dvoboj Svjetske skupine s Kazahstanom, koji se od 6. do 8. travnja održava u Varaždinu. Nekih većih iznenađenja nema: dvojica najbolje rangiranih igrača u pojedinačnoj konkurenciji Marin Čilić (3.) i Borna Ćorić (36.) predvodit će našu vrstu, a u momčadi su još Viktor Galović (187.) te Ivan Dodig (8. na listi igrača parova) i Nikola Mektić (32. u paru).

Kao što se vidi, opet nema Mate Pavića, našeg najbolje plasiranog igrača u konkurenciji parova (5. na ATP listi). Iz pouzdanih izvora doznali smo da ga je izbornik Krajan zvao, ali mu Mate nije ni odgovorio. Što znači da 24-godišnji Splićanin, barem zasad, ostaje kod stava da neće igrati za reprezentaciju dok je njezin izbornik Željko Krajan.

Šteta, no Hrvatska će i ovako biti jaka i naglašeni je favorit. Samo što to treba dokazati i u varaždinskoj Areni, na zemljanom terenu koji se počeo postavljati u ponedjeljak.

– Kazahstan je posljednjih nekoliko godina postizao solidne rezultate. Možda će ga neki podcijeniti, ali mi znamo da naši suparnici imaju kvalitetnu momčad i zato ih dočekujemo s potpunom ozbiljnošću – kaže Čilić koji očekuje svoj 51. meč za Hrvatsku (dosad: 34-16).

– Kad je Borna u momčadi, meni je lakše, pod manjim sam pritiskom. Imamo dobro posloženu momčad, dobri smo i u paru. Užitak mi je i čast igrati za Hrvatsku. Bili smo u finalu, nesretno ga izgubili, ali sada smo ponovno u dobroj situaciji. No, idemo meč po meč, najprije treba dobiti Kazahstance – dodao je Marin.

Bit će to prvi dvoboj Hrvatske i Kazahstana. Gosti se bore za prvi ulazak u polufinale Davisova kupa, ali iz našeg im tabora poručuju: možda sljedeće godine!

 

Komentara 1

DH
dalibor.hren
11:25 01.04.2018.

Nemojte primitivca više ni zvati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije