Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASLOV PRVAKA Massa ima priliku postati četvrti Brazilac koji je postao svjetski prvak

Massa se nada ulasku u veliko društvo

massa-txt.jpg
import
29.10.2008.
u 10:28

Emerson Fittipaldi, Nelson Piquet i Ayrton Senna - tri imena, tri vrhunska vozača formule 1. Jedini Brazilci koji su osvojili naslov svjetskog prvaka u svijetu oktana. Felipe Massa može postati četvrti. Na svojoj stazi u Interlagosu imat će veliku priliku. Jedina smetnja zove se Lewis Hamilton.

- Na stazi u Interlagosu sam praktično odrastao. Znam sve njene tajne i uživam ondje voziti - govori Massa.

I možda će mnogi reći - da je FIA bila poštena naslov bi već odavna bio u Hamiltonovim rukama. Neki se i dan-danas ne mogu pomiriti s darovanim pobjedama Massi u Spa Francorchampsu i Magny Coursu, ali u tim trenucima on je najmanje griješio na stazi i samo iskoristio pruženo - u Francuskoj Kimijevo odustajanje, u Belgiji Hamiltonovu prednost.

Odrastanje na Interlagosu
U svijet formule 1 ušao je 2002. godine kao vozač Saubera. Nije ga dobro krenulo, na dvije od prve tri utrke morao je odustati prije kraja. Jedna od njih bila je upravo u Interlagosu. Bilo je to njegovo jedino odustajanje u Brazilu. 2004. je završio osmi, godinu kasnije šesti.

Momčadi iz Maranella se priključio 2006. godine i na svojoj stazi zabilježio drugu pobjedu karijere. Uvijek mu je nekako ležao Interlagos, ali i Ferrariju. Prošle godine Kimi i on su ostavili konkurenciju gotovo minutu iza. Ove sezone možemo očekivati sličnu priču, ali želi li do naslova, uz Kimija još će vozača morati biti iza njega, a ispred Hamiltona. - Fokusiran sam samo na pobjedu u nedjelju, uz nadu da će moj momčadski kolega završiti iza mene. Jedino o čemu razmišljam je pobjeda. Nakon toga ništa nije u mojim rukama. Mogu samo čekati i vidjeti što mogu osvojiti - rekao je Massa.

Daleko od favorita
Prije početka sezone sve se svodilo na dva imena u borbi za naslov - Kimija Raikkonena i Lewisa Hamiltona. Kimi je izgorio negdje na pola sezone, a sve to znao je iskoristiti Massa i prometnuti se u prvu Ferrarijevu kariku. Kimi je prošle sezone imao sreće u posljednjoj utrci, može li ona pomaziti i Felipea.

- Pritisak na mene ravan je nuli iako Lewis sve pokušava napraviti kako bi ga gurnuo na mene. Ja u toj utrci nemam što izgubiti, a on ima itekako. Sjetite se samo prošle sezone - zaključio je Massa. Njegova staza pokazat će pravo stanje stvari. Tko neće izdržati, saznat ćemo u nedjelju.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije