Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESLANJE

Martin Sinković dominirao u samcima

Regata na Jarunu
Igor Kralj/PIXSELL
13.04.2014.
u 18:15

Zbog sporijeg oporavka štrokera Valenta Sinkovića, zlatni svjetski četverac na pariće vjerojatno će propustiti Europsko prvenstvo u Beogradu.

Tijekom 31. Croatia Opena održanog na zagrebačkom jezeru Jarun, najviše se pričalo o posadi koja uopće nije nastupila. Zbog stres frakture rebra štrokera Valentina Sinkovića zlatni svjetski četverac na pariće još ove sezone nije kompletiran pa su članovi ove posade vozili raspareni.

Nakon što su u subotu Martin Sinković i Damir Martin osvojili prvo i treće mjesto u samcu, u nedjelju je od zlatnih u dvojcima nastupio samo David Šain. On je u čamcu osječkog Iktusa, zajedno sa Marijom Vekićem, osvojio drugo mjesto u utrci dvojaca na pariće.

- S obzirom da nam je ovo bila prva zajednička utrka, ovo je odličan rezultat - kazao je Vekić.

Sve te utrke s bicikla je gledao Valent Sinković koji je u subotu silno navijao za brata u dvoboju s kolegom iz posade Damira Martina. Nakon što je Martin Sinković u subotu pobijedio u rekordnom vremenu jarunske staze, ali i u najbržem vremenu za nekog hrvatskog samca ikad, Valent se ispričavao Damiru Martinu:

- Oprosti mi, nisam navijao protiv tebe, nego za brata.

U nedjelju je Martin Sinković opet slavio u samcu, pet i pol sekundi ispred Srbina Miloša Vasića, ali ovaj puta s rezultatom za 20 sekundi slabijim od subotnjeg što je opravdao teškoćama s motivacijom. Bez obzira na sjajan pojedinačan rezultat, Martina najviše zanima što brži oporavak brata Valenta.

- Kada bih počeo trenirati za tjedan dana stigli bismo se spremiti i za Europsko prvenstvo, a ako bi to bilo za dva tjedna onda bi već bilo knap - ističe Valent, a trener četverca Nikola Bralić kaže:

- S obzirom da Valentov oporavak ide sporije no što smo se nadali, vjerojatno ćemo preskočiti Europsko prvenstvo koje se krajem svibnja održava u Beogradu. Nećemo tamo nastupiti niti u manjim posadama jer se želimo trenažno što prije ekipirati i uključiti u Svjetski kup te se što bolje pripremiti za Svjetsko prvenstvo krajem kolovoza u Amsterdamu.

Osim spomentih, od hrvatskih posada valja istaknuti još i pobjedu ženskog dvojca bez kormilara kojeg čine Maja Anić i Sonja Kešerac te prvo mjesto muškog četverca bez kormilara u kojem su sjedila tri člana osječkog Iktusa (Stjepan Pirić, Vjekoslav Kolobarić i Ante Janjić) i jedan veslač Zadarskog Jadrana (Marin Begović).

>> Martin Sinković slavio u samcu na 31. Croatia Openu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije