Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon

Martić: Sad barem na US Openu neću morati igrati kvalifikacije

petra martić
Foto: Press Association/PIXSELL
1/6
09.07.2017.
u 18:45

Petra je ove godine na dva Grand Slam turnira u nizu, u Roland Garrosu i Wimbledonu, iz kvalifikacija stizala do osmine finala

Jedan od najuspješnijih Wimbledona za hrvatski tenis nastavljen je jučer novim trijumfom. Petra Martić je u trećem kolu kao od šale, sa 7:6 (6), 6:1, nakon samo sat i pol igre, pobijedila Kazahstanku Zarinu Diyas, danas 130., ali nekad (u siječnju 2015.) 31. tenisačicu svijeta. Splićanka se tako u osmini finala pridružila Marinu Čiliću i Ani Konjuh, kojima je to pošlo za rukom dan prije. A Hrvatska je, s dvije tenisačice među 16 najboljih u Wimbledonu, među najuspješnijim zemljama.

Nikad bolja u Wimbledonu

Petra, koja je u glavni turnir ušla kroz kvalifikacije, ovom je pobjedom stigla do svojeg najboljeg postignuća u All England Clubu. Dosad joj je to bilo treće kolo iz 2013. godine. Taj rezultat vraća Splićanku u Top 100 najboljih tenisačica; u poretku uživo u ovom je trenutku na 88. mjestu WTA liste.

– Sad barem neću morati igrati kvalifikacije na US Openu – skromno kaže Petra, koja je na dva Grand Slam turnira u nizu, Roland Garrosu i Wimbledonu, iz kvalifikacija stizala do osmine finala.

Za još veći napredak Martić bi u dvoboju za četvrtfinale trebala dobiti 28-godišnju Slovakinju Magdalenu Rybarikovu, 87. tenisačicu svijeta, koja je ove godine doživjela samo jedan poraz na travi. Osvojila je turnire u Surbitonu i Ilkleyu, a u polufinalu Nottinghama doživjela poraz od Konte. Uvjerljiva je bila i u trećem kolu Wimbledona: sa 6:2, 6:1 pobijedila je Curenko.

Dan prije Hrvati su također bili iznimno uspješni. Bio je to na neki način povijesni dan za hrvatski tenis u Wimbledonu, naši su tenisači i tenisačice odigrali sedam mečeva i dobili svih sedam. U jednom danu dobili smo čak šest sudionika osmine finala, dvoje u pojedinačnoj i još četvoricu u konkurenciji parova. Marin Čilić je i treći meč u Wimbledonu riješio bez izgubljenog seta. U trećem kolu nadjačao je Amerikanca Stevea Johnsona, 31. tenisača svijeta, sa 6:4, 7:6 (3), 6:4 i tako ušao među 16 najboljih. A suparnik za četvrtfinale u ponedjeljak neće mu biti Kei Nishikori, kako se očekivalo, nego odlični Španjolac Roberto Bautista Agut, 19. na ATP listi, koji je iz dvoboja s Japancem izašao kao pobjednik sa 6:4, 7:6 (3), 3:6, 6:3. Čilić ima 2-1 u pobjedama.

Konjuh uspješna i u parovima

– Bautista će svakako biti opasan suparnik, puno zahtjevniji od Johnsona. Za razliku od drugih Španjolaca, on je izvrstan i na brzim podlogama – kazao je Čilić.

Nešto kasnije Marinu se u osmini finala, ali u ženskoj konkurenciji, pridružila i Ana Konjuh, koja je sa 7:6 (3), 3:6, 6:4 pobijedila devetu tenisačicu svijeta Slovakinju Dominiku Cibulkovu. Ovo je Anino najbolje dostignuće u Wimbledonu. Ovim rezultatom Dubrovčanka dolazi na sam rub Top 20, u poretku uživo trenutačno zauzima 21. mjesto. Za četvrtfinale će se boriti protiv peterostruke wimbledonske pobjednice Venus Williams, koja je čak 18 godina starija od Ane (19-37), a trenutačno je na 11. mjestu WTA liste.

Dubrovčanka je bila uspješna i u mješovitim parovima, ona i Nikola Mektić su u prvom kolu pobijedili brazilsko-američku kombinaciju Sa/Atawo sa 7:5, 6:7 (3), 12:10. Jučer je pak ušla u osminu finala i u konkurenciji ženskih parova: ona i Brazilka Haddad bile su bolje od Španjolki Arruabarrene i Parra Santonje sa 6:4, 4:6, 6:0.

Nadamo se da se Ana nije previše umorila, njezin trener Željko Krajan smatra da Ana mora što više igrati jer se upravo u mečevima najbolje kali.

Prva je nedjelja u Wimbledonu, u skladu s tradicijom, slobodan dan, a naši se mečevima vraćaju u ponedjeljak.

Komentara 1

KA
kajinx
21:01 10.07.2017.

Brava Petra, prava si !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije