Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika utakmica

Marokanka Benzina ušla u povijest. Prva je u hidžabu zaigrala na Svjetskom nogometnom prvenstvu

FIFA Women’s World Cup Australia and New Zealand 2023 - Group H - South Korea v Morocco
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS
1/7
30.07.2023.
u 13:30

Važan dan odigrao se na Svjetskom nogometnom prvenstvu za žene.

Nouhaila Benzina prva je žena koja je zaigrala u hidžabu na jednom Svjetskom prvenstvu za žene. Benzina je reprezentativka Maroka, a zaigrala je od prve minute protiv reprezentacije Južne Koreje i promijenila povijest, i to na više načina.

Osim što je postala prva nogometašica koja je na SP nastupila u hidžabu, ona je pomogla svojoj ekipi da ostvari prvu pobjedu ikada na Svjetskim prvenstvima.

Jedini gol na utakmici zabila je Ibtissam Jraidi u šestoj minuti, a Maroko je osvojio važna tri boda nakon teškog poraza od Njemačke od koje su nogometašice nastradale s čak 6-0.

FIFA Women’s World Cup Australia and New Zealand 2023 - Group H - South Korea v Morocco
1/7

Maroko je inače za 55 mjesta slabije rangiran od Južne Koreje na Fifinoj listi ženskih reprezentacija, a sada ima 3 boda na tablici grupe H.  Podsjetimo, krovna svjetska nogometna organizacija, Fifa,  je 2014. ukinula zabranu nošenja hidžaba i ostalih religioznih odjevnih predmeta na glavi.

Ključne riječi

Komentara 3

LE
Levanto
19:02 30.07.2023.

Ovo je previše. Moze biti i muško i terorista. No zauzvrat. Da sam trener neke ekipe naredio bi majce s likom Isusa.

FR
fraca
16:02 30.07.2023.

Samo pitanje vremena kad Paris St. Germain bude naredio svojim nogometašicama bilo koje vjere nošenje hidžaba.

DU
Deleted user
14:12 30.07.2023.

Svake prve subote molim na trgu sa svojim prijateljima. Nisam za muslimanski pristup, ali iz ovakvih primjera možemo puno naučiti kako se poštuje svoja tradicija. Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije