Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat u Udruzi

Marković osvojio Udrugu jer se RNK Split predomislio

Herjavec
Marko Prpic/PIXSELL
14.12.2010.
u 08:06

Predstavnici NK Splita podržali Štimca na skupštini NS Splitsko-dalmatinske županije, no promijenili su stav

Robert Špehar i Branko Laljak bit će na skupštini HNS-a kao predstavnici Udruge Prve HNL. To je jučer potvrdio predsjednik Udruge Robert Markulin:

Ipak može telefonski

– U ponedjeljak se devet klubova pismeno očitovalo da su za tu dvojicu kandidata, sedam ih se nije izjasnilo. Samo je NK Karlovac napisao zašto neće glasovati.

Dakle, Osijek, Varaždin, Slaven Belupo, Dinamo, Zagreb, Hrvatski dragovoljac, Inter, Lokomotiva i Split su se izjasnili.

NK Split priključio se taboru Marković - Mamić - Šuker i podržao odluku koju su zapravo iznjedrili svi klubovi koje pod svojom kapom okuplja prvi čovjek iz Maksimirske 128.

Predsjednik Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije Paško Viđak ne može naći prave razloge zbog čega je Split okrenuo leđa matičnom savezu.

– Split je na sjednici županijskog saveza, kada je Štimac dobio jednoglasnu potporu, bio za, njegov predstavnik Nenad Pralija bio je za govornicom. Tražimo da nam objasne što su učinili, zbog čega su promijenili stav.

Markulin ponavlja da je sve legalno, a jučer je progovorio i o Herjavčevim optužbama i potezima.

– Nevenko Herjavec je na bolovanju od 3. prosinca, a ja sam mu 1. prosinca pismeno uskratio pravo da bez moga prethodnoga odobrenja i supotpisa istupa u javnosti odnosno upućuje bilo kakve dopise ili dokumentaciju vezanu uz rad Udruge Prve HNL. Sada podsjećam da je on sam 13. srpnja 2010. godine proveo istovjetno telefonsko izjašnjavanje članova Skupštine putem telefaksa pri izboru gospodina Heraka kao dopredsjednika i zastupnika u Skupštini HNS-a, kao i izjašnjavanje članova Skupštine putem telefaksa održano 25. veljače 2009. pri izboru gospodina Rubeše također za zastupnika u Skupštini HNS-a, a pod predsjedanjem tadašnjeg predsjednika Štimca.

Herjavec pretjerao

Protiv tajnika Herjavca je Markulin podnio prijavu radi pokretanja postupka i utvrđivanja njegove disciplinske odgovornosti.

– Nije istina da smo ga telefonski smijenili, već je Laljak sam dao ostavku. O razlozima pitajte njega. Ja znam da nije smio glasovati za ligu sa 16 klubova, jer bi se tako zamjerio Zdravku Mamiću – zaključio je razočarani Nevenko Herjavec.

Ključne riječi

Komentara 8

VK
vječni krojf
08:39 14.12.2010.

Nevenko Herjavec neka suti,on je nesposoban, covjek koji je zasluzan sto je NK Varazdin dospio na tako niske grane.Prije se kitio perjem Andjelka Herjavca, a sam nije znao nista dobra napraviti osim tracanja.

OB
-obrisani-
09:37 14.12.2010.

Zašto su se Splićani predomislili? Zbog poveće svote na računu!

TR
traper
16:44 14.12.2010.

Kladioničarska mafija gubi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije