Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARKO RADAS:

Dinamo me nije iznenadio, to je momčad srednjeg europskog ranga

Dinamo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
20.08.2015.
u 17:00

'Realno, Dinamo je bio bolji od nas. Imali su svoje šanse od kojih su iskoristili samo jednu.'

Dinamo je svladao albanski Skënderbeu, napravio veliki korak prema plasmanu u Ligu prvaka. Jedan od najboljih pojedinaca u domaćim redovima bio je 31-godišnji Marko Radas, hrvatski nogometaš koji već pet sezona igra u Albaniji. Marko Radas bio je i inicijator jedinog pogotka Skënderbeua, Bledi Shkembi je iz slobodnog udarca matirao Eduarda nakon prekršaja Machada na hrvatskom braniču...

– Ostaje žal za tim pogotkom u posljednjim sekundama, mogli smo izdržati još taj zadnji napad Dinama. Bilo bi bolje za našu psihu i moral da je uoči uzvrata ostalo 1:1 – kazao je u razgovoru za Goal Marko Radas, pa nastavio:

– Realno, Dinamo je bio bolji od nas. Imao je svoje šanse od kojih je iskoristio samo jednu. Mi smo pak imali dvije prigode, možemo žaliti i za onim promašajem Salihija s početka drugoga dijela. Tko zna kako bi se razvila utakmica da smo tada poveli sa 2:0. Ali, Dinamo je pokazao klasu. Uvođenjem svježa tri igrača njihova je igra dobila razinu više, mali Ćorić je promijenio tijek dvoboja.

Dinamo je promašivao i previše, vi pak možda i najbolju prigodu utakmice.

– Takve se stvari ne smiju promašivati u dvobojima protiv jačih suparnika. Sada nakon utakmice treba biti realan. Od svih momčadi u playoff fazi Lige prvaka mi smo najslabije kvalitete. Onda u dvobojima s jačim suparnicima moramo iskoristiti i svaku poluprigodu, kamoli propuštati prave zicere. Još kad smo vidjeli ždrijeb, znali smo da će nam za dvoboje s Dinamom trebati i sreće. Mi u takvim utakmicama možemo stvoriti jednu do dvije šanse, ali ih moramo i zabiti. To je naša realnost.

Je li vas Dinamo iznenadio? Ili možda razočarao?

– Ne, nisu me iznenadili. Dinamo danas nije top ekipa, momčad iz samog vrha europskog nogometa, ali je bolji od nas. Dobri su, rekao bih srednja europska ekipa. Momčad ozbiljnog europskog ranga. Što je opet za nivo ili dva iznad nas. Također, mislim da je ovo bila najbolja utakmica Dinama u posljednjih mjesec dana.

Izgledalo je kao da ste u završnici susreta ostali bez snage. Kao da niste na visokoj fizičkoj razini.

– Nama je nedostajalo koncentracije, ali i nogometne inteligencije. Ako mi padamo, a vidimo da se suparnik diže, moramo biti pametniji. Raznim trikovima privesti utakmicu što mirnije kraju. Mi smo drugo poluvrijeme samo nabijali loptu, samim time i mnogo trčali. Ni fizički spremnije momčadi od nas ne bi izdržale taj ritam, ali nešto se, naravno, pitalo i nogometaše Dinama. Stalno su radili višak u sredini terena, mi na to nismo imali odgovora.

>> Ostatak pročitajte na Goal.com

>> Taktovi himne Lige prvaka već odjekuju Maksimirom!

Komentara 16

DU
Deleted user
17:07 20.08.2015.

Ja da sam Hrvatski novinar i da pišem o prvaku svoje zemlje. Stavio bi naslov ovakav: Dinamo je momčad ozbiljnog europskog ranga. Večernjakovi plaćenici naravno svojim naslovom opet briljiraju. Ispada da je Dinamo ono tak bezveze .

MA
Mars..+
18:35 20.08.2015.

Ako mi padamo, a vidimo da se suparnik diže, moramo biti pametniji. Raznim trikovima privesti utakmicu što mirnije kraju.>>>>> Padali su po terenu i previjali se. Uz pomoc navijaca vrsili su veliki pritisak na suca. Odvratno. Smatrao sam da su Albanci ponosan narod.

KO
Komacero
10:48 21.08.2015.

Dinamo je seoska udruga koja ima 3-4 igraca srednje evropske klase.Nijedan stranac nezasluzuje nosit sveti Dinamov dres a golman je katasrofa tako da od te seoske zadruge radi seosku momcad ili kantu za napucavanje.Stranci trebaju bit 5 puta bolji od domacih deckiju ako to nisu nesmiju bit toliko placeni i uzimat domacim deckima mjesto u momcadi.Najvise 4 stranca i to nadprosjecne klase mogu igrat u Dinamu a ne odbaceni i nedoreceni igraci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije