Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA NESREĆA!

Marko Pjaca nam je rekao da se nada Dalićevom pozivu, a onda se opet ozlijedio...

25.09.2021.
u 16:19

- Velika je šteta što taj gol nije bio vrijedan tri boda jer smo stvarno zaslužili pobjedu. Mislim da smo bili bolja momčad i šteta što nismo izdržali do kraja.

Sjajan potez napravio je Marko Pjaca kad je otišao na posudbu u Torino. Dosadašnje posudbe iz Juventusa (Schalke, Fiorentina, Anderlecht i Genoa) nisu Pjacu vratile na zvjezdane staze, no kako je krenulo kod našeg trenera Ivana Jurića, čini se da nam se vraća onaj pravi, vrhunski Marko Pjaca. Samo da ozljeda koju je zadobio u susretu s Lazijem nije ozbiljna!

Naime, pred kraj tog susreta držao se za nogu i teže hodao, a kasnije se potvrdilo da sigurno neće zaigrati u ovom kolu protiv Venezije. Ako je tako, riječ je o prolaznim bolovima na koje se ne treba osvrtati, više se ovdje radi o prevenciji.

Bilo bi sjajno da je tako jer u dvije utakmice zaredom zabio je za Torino, prvo je pogotkom donio svom klubu pobjedu nad Sassuolom nakon sjajnog, prepoznatljivog i moćnog prodora, a u četvrtak je glavom pogodio za vodstvo Torina protiv Lazija.

Sretna mu postala 76. minuta

Čini se da mu je 76. minuta u Torinu suđena, sad je zabio u 76. za 1:0 vodstvo protiv Lazija, a u prošloj utakmici ušao u 76. i pogodio za pobjedu kod Sassuola.

– Ha ha, tako ispada. Iskreno, ne bih se žalio da na svakoj utakmici zabijem u 76. minuti – smije se i dalje Pjaca, pa dodaje:

– Velika je šteta što taj gol nije bio vrijedan tri boda jer smo stvarno zaslužili pobjedu. Mislim da smo bili bolja momčad i šteta što nismo izdržali do kraja.

Kad ste zadnji put zabili u dvije utakmice zaredom, a još ste golovima Torinu donijeli četiri boda zaredom kao jedini strijelac?

– Da budem iskren, ne zanimaju me baš takve individualne statistike. U glavi mi je samo biti što bolji i pomoći klubu ostvariti što bolji rezultat. Brojkama neka se bave drugi.

Da, zadnji put je dvaput zaredom zabijao još u Dinamu, no vratimo se sadašnjosti, kakve su ambicije Torina u sezoni?

– Moram priznati da mi svaku utakmicu idemo na pobjedu. Naravno, to je sport i nekada je jednostavno netko bolji ili ima više sreće, ali u idućoj utakmici opet idemo na pobjedu. Tako je bilo u svakoj dosad ove sezone i vjerujem da ćemo tako ulaziti i u svaku sljedeću. A onda ćemo vidjeti na kraju kamo će nas to dovesti, a ja vjerujem da možemo biti visoko.

ITA, Serie A, Torino FC vs SS Lazio Roma 23.09.2021, Stadio Olimpico di Torino, Turin, ITA, Serie A, Torino FC vs SS Lazio Roma, 5. Runde, im Bild, Marko Pjaca (Torino FC);esulta dopo il gol // Marko Pjaca (Torino FC);celebrates after scoring during the Seria A 5th round match between Torino FC and SS Lazio Roma at the Stadio Olimpico di Torino in Turin, Italy on 2021/09/23. EXPA Pictures © 2021, PhotoCredit: EXPA/ laPresse/ Marco Alpozzi *****ATTENTION - for AUT, SUI, CRO, SLO only***** EXPA/ laPresse/ Marco Alpozzi
Foto: EXPA/PIXSELL

Ivan Jurić ima vas i Brekala uglavnom za istu poziciju, jeste li konkurenti ili prijatelji?

– Ne gledam uopće na suigrače kao na konkurente. Svi smo mi tu zajedno zbog istog cilja, a to su – pobjede. Nijedan od nas ne može sam pobijediti utakmicu, za svaki bod i svaku pobjedu moramo raditi zajedno i samo kao momčad možemo pobijediti i biti sve bolji. Gledamo li sebe i individualno, samo možemo izgubiti.

Vidjeli smo u razgovoru sa sucima da govorite talijanski, pomažete li i dosadašnjem “Nijemcu” Brekalu?

– Ipak sam već nekoliko godina ovdje i jedino profesionalno od mene bilo je odmah po dolasku dati sve od sebe i što prije naučiti jezik. Mislim da je to minimum koji stranac može dati kada dođe u neku zemlju. Naravno da Josipu pomažem, kao što mu pomažu i brojni suigrači, ne samo njemu nego i svima ostalima koji su tek došli. Atmosfera u momčadi je odlična, dišemo kao jedan i mislim da se to vidi i na terenu – kaže nam Pjaca.

U čemu je tajna trenera Ivana Jurića, očito idete svi zajedno u hrvatskoj koloniji jako prema gore, što očekuje od vas?

– Kada smo ljetos razgovarali prije nego što sam došao u Torino i kada mi je rekao gdje me vidi te kakva mu je nogometna filozofija, odmah sam se “zapalio” za sve što mi je rekao. Radi se o treneru koji “živi” nogomet, jako moderno razmišlja i gušt je igrati u njegovoj momčadi. Uživamo u utakmicama i mislim da su navijači to prepoznali, a na koncu solidno stojimo i bodovno, iako vjerujem da možemo i puno bolje.

Gledam samo na budućnost

Marko iza sebe ima dvije teške ozljede, 2017. i 2019. godine puknuli su mu prednji križni ligamenti i dugo je zbog toga izbivao s travnjaka, zbog tih pauza čekalo se i na povratak u pravu formu. Kako se sad osjećate, ima li još nekakva straha za koljena?

– Uopće ne razmišljam o tome. Osjećam se odlično i uopće ne gledam u prošlost i što je bilo, odnosno što je moglo ili nije moglo biti. Dogodilo se to što se dogodilo, nema druge varijante i orijentiran sam isključivo na budućnost. Treniram jako dobro, osjećam se fantastično, moćno i jedva čekam utakmice bez ikakva straha.

Nastavite li ovako, možemo li vas očekivati u reprezentaciji, iako je baš na lijevom krilu valjda je i najveća gužva?

– U reprezentaciju se dolazi samo dobrim i kvalitetnim igrama, tako da je jasno što mi je zadatak. Nastaviti dobro igrati, zabijati golove i pomoći klubu ostvariti što bolje rezultate, a onda će ponovno doći i izbornikov poziv. Sve je na meni. Konkurencija? Pa naravno da je gužva, radi se o reprezentaciji Hrvatske i jedino je normalno da je gužva i konkurencija za svaku poziciju – zaključio je Marko Pjaca nakon ovog sjajnog starta u Torinu. Dosad je odigrao šest utakmica za svoj novi klub, triput je bio u početnih jedanaest (dvaput u prvenstvu, jednom u kupu), a u ove dvije posljednje utakmice u kojima je bio strijelac ušao je s klupe, ali i zaradio javne pohvale trenera Jurića.

>>> Zlatko Dalić o brojnim rotacijama u reprezentaciji

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar zagorac2
zagorac2
10:54 26.09.2021.

ovo ne citam jer taj je uvjek povrijedjen i slomljen i nema potrebe da o njemu citam bilo kaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije