Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR ŽELJKA JANKOVIĆA

Marko Livaja se ovako ne smije ponašati, napravio je težak prijestup i poslao pogrešnu poruku

Hajduk osvojio 32. izdanje Hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
24.05.2023.
u 23:16

Hrvatski reprezentativac jednostavno mora slati drugačije poruke koje će promovirati sport i viteštvo. Jedino takve vrijednosti logična su poveznica s vrhunskim sportašima, a našem su društvu potrebnije nego ikada.

Više od pola sata trajalo je Torcidino slavlje na tribinama Rujevice. Ta vrsta emocije zaista je jedinstvena priča. Šibenčani su na drugoligašku scenu ispraćeni taktovima ''Šibenske balade''. S tribina je izgledalo zapravo otužno dok su se igrači Damira Čanadija simboličnim priznanjima opraštali od prvoligaškog društva u takvom ozračju.

Bez obzira na to što se njegova momčad u nekim trenucima u sezoni znala tražiti i izgledala kao da ide silaznom putanjom, Ivan Leko zapravo se polako profilira u Hajdukovu posebno pozitivnu priču. Najblaže rečeno. U njegovu metodologiju rada mogu ulaziti samo oni koji poznaju trenersku struku do u detalje, no jasno je kako Leko ima gard ozbiljnog trenera. Jako važno, zna se ponašati, a s nekolicinom naših trenera čije karijere također idu uzlaznom putanjom u naš je nogomet donio malo drukčiji diskurs.

Na prvu će se to mnogima učiniti banalno, no na tim banalnim stvarima društvo uči. Posebice ako znamo koliko je Hajdukov ''pokret'' snažan.

U tom smislu imali smo i antijunaka. Znam, navijačima Hajduka zazvučat će kao bogohuljenje, no svojim je ponašanjem Marko Livaja poslao krivu poruku. Najblaže rečeno. Gestikuliranje prema navijačima Šibenika kod proslave pogotka možda se i može tolerirati, takve stvari relativno su česta pojava na nogometnim travnjacima. Ali mnogo teži prijestup napravio je nakon utakmice kada je na megafon poveo pogrdnu pjesmu na račun Šibenčana. Stihova se i ne sjećam, nije važno, no tako se hrvatski reprezentativac ne smije ponašati. Posebice što je riječ o Marku Livaji, vrhunskom igraču, koji je uzor desecima tisuća djece u Hrvatskoj.

Pa i onoj dvojici klinaca koji su mu nakon zadnjeg sučeva zvižduka pohitali u zagrljaj. Jednom je poklonio majicu. Obojica sigurno neće prospavati noć jer u Livaji vide životni uzor. Kriva je to poruka koju će posebice one mlađe generacije pogrešno interpretirati, a to se onda najčešće razorno reflektira na društvo. Hrvatski reprezentativac jednostavno mora slati drukčije poruke koje će promovirati sport i viteštvo. Jedino takve vrijednosti logična su poveznica s vrhunskim sportašima, a našem su društvu potrebnije nego ikada. 

Ključne riječi

Komentara 37

DU
Deleted user
00:14 25.05.2023.

Jadnik nije u stanju polozit vozacki..bas je limited...

Avatar Make my day
Make my day
00:08 25.05.2023.

Sve u skladu s očekivanjima od kamenjarskog mentaliteta, ništa novoga.

Avatar doog_kool
doog_kool
23:42 24.05.2023.

Smije se ponašati ovako i treba se ponašati ovako. Svako se treba ponašati po svojim instinktima,pa da znamo na čemu smo. Dosta je više glume i foliranja. Čovjek je po drugi put dokazao da je klasični ljakse kojemu je urlikanje sa Torcidom vrhunac karijere. Bravo Marko majstore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije