Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRAT ĆE OD POČETKA?

Nijemci se slažu: Guardiola je shvatio da Mandžo razbija bunker

Mario Mandžukić
Foto: NPH/Pixsell
Autor
Ante Buškulić
09.04.2014.
u 11:44

- On je opasan strijelac. Ponekad nam nije išlo u ligi i njegovi su nas pogoci spasili - govori Guardiola.

Iako je Kicker opet ponudio sastav s Müllerom u špici, većina se stručnjaka i njemačkih medija slaže da je Pep Guardiola na Old Traffordu shvatio da tako ne ide. Da je Mario Mandžukić ključni čovjek za razbijanje bunkera. Kako onih Mainza i Freiburga, tako i Manchester Unitedova. David Moyes pokazao je da mu nije mrsko igrati posve defenzivno, pa kad se to već usudio na svom terenu, i za to dobio pohvale, zašto ne bi i u Münchenu?

- Müller je gubio bitku sa snažnim braničima Uniteda, što je Guardiola kasnije ispravio. Mandžukić je za tu utakmicu svakako prikladniji izbor - rekao je bivši Bayernov branič Thomas Helmer.

Bild vjeruje da će igrati Götze i Mandžo, a koliko je upućen svjedoče detalji treninga koje je objavio. Naime, taj list navodi da je Guardiola posebno vježbao obranu od prekida i da je Guardiola igračima govorio:

- Ne možemo se obraniti četvorica na četvoricu, treba nas biti više. Fellaini, Welbeck, Ferdinand i Vidić jako su opasni, ali ako su oni naprijed, ne stigne se složiti obrana Manchestera. A vi ste brži od Ferdinanda i Vidića, dakle čim se obranite, jurite naprijed!

Guardiola je rekao da su dvojbena dva-tri igrača, a na pitanje hoće li igrati Mandžukić, kazao je:

- On je opasan strijelac. Ponekad nam nije išlo u ligi i njegovi su nas pogoci spasili.

Odgovor bez odgovora...

Nisam tu da nižem rekorde

- Znamo kako moramo igrati, nećemo napadati 90 minuta nego ćemo pokušati kontrolirati igru i napadati bolje nego u Manchesteru. Oni će samo čekati prekide, našu pogrešku, i zato moramo igrati pametno - dodao je Guardiola, koga je brine činjenica da posljednje tri utakmice Bayern nije dobio (Hoffenheim 3:3, Manchester 1:1, Augsburg 0:1).

- Nisam ovdje da preskočim Juppa, nije važno prvenstvo bez poraza i postići što više pogodaka. Ovdje sam da osvojim Bundesligu i Ligu prvaka - kaže Pep.

Navijače zabrinjava njegov stav da ne treba vježbati jedanaesterce “jer to je stvar hrabrosti i trenutka više nego tehnike”. Bayernu s bijele točke baš i ne ide, promašivali su Alaba, Müller, Mandžukić, Robben... A još su veća briga izostanci. Jer dok će se bez dva pričuvna vratara, Shaqirija, Contenta, Badstubera pa i Javija Martineza snaći, izostanak Thiaga i Schweinsteigera osjeti se. Pa jedina tri poraza u Ligi prvaka ove i prošle sezone Bayern je doživio kad u prvih 11 nije bilo Schweinija! S druge strane, Unitedu nedostaju Mata (nema pravo nastupa) i ozlijeđeni Van Persie. Upitni su Young, Evans i Giggs, no oni su jučer trenirali, za razliku od Rafaela i Fellainija, kojemu je bilo mučno nakon subotnje utakmice (4:0 protiv Newcastlea).

- Kladimo se u veliku kriglu piva da će Rooney igrati - ponudio je novinarima Guardiola.

Igraju kao Chelsea

Wayne je naglasio:

- Kad je Chelsea bio europski prvak, tri je puta zamalo ispao. Imamo dovoljno dobre igrače da idemo dalje, iako su Bayern i Barcelona najbolje momčadi u LP-u.

Bayern je svih 11 puta išao dalje nakon 1:1 u gostima, a i Mathias Sammer usporedio je United s Chelseajem:

- Te 2012. Chelsea se dobro branio a naprijed što bude. Baš to radi i Manchester.

Mirror je bacio bubu Nijemcima tvrdnjom da se Toni Kroos povjerio suigračima da želi prijeći u Manchester United, a Mandžukić će, dobije li žuti karton, propustiti prvu utakmicu polufinala. Kao i lani, kada je potom zabio u finalu. Ponovilo se...

>> Guardiola: Mandžo nas je spašavao, Helmer: On mora igrati

Komentara 2

IS
istri
15:55 09.04.2014.

ja sam cuo da guardijola BI HTIJO KUPITI MESSIJA DA CISTI CIPELE TOM ;RAZGLASANOM svjetskom igracu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije