Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rafa u finalu

Hrabri Čilić izgubio od Nadala u sjajnom meču koji je oduševio gledatelje

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/10
14.10.2017.
u 12:58

Bez obzira na poraz, Marin je već ovim uspjehom osigurao napredak na ATP ljestvici, pa će tako u ponedjeljak biti četvrti igrač svijeta

Rafael Nadal igrat će u finalu turnira iz kategorije Masters 1000 koji se igra u Šangaju. U polufinalu je u sjajnom meču pobijedio našeg Marina Čilića sa 7:5, 7:6 (3). Bio je to fenomenalan susret prepun odličnih poteza, a Španjolac je na kraju bio uspješniji.

Bez obzira na poraz, Marin je već ovim uspjehom osigurao napredak na ATP ljestvici, pa će tako u ponedjeljak biti četvrti igrač svijeta, što mu je najbolji plasman u karijeri.

Meč je počeo prilično napeto, posebno na Čilićev servis. Vodila se velika borba, prva tri gema igrala su se čak 25 minuta, a Marin je u tom razdoblju uspio spasiti čak šest break-lopti. Onda se ustabilio na servisu, došao do vodstva 5:4, imao tri set-lopte (dvije vezane), ali je propustio tu veliku priliku. kako to već biva, Nadal je iskoristio taj trenutak i uzeo hrvatskom igraču servis pa došao do 7:5.

Marin Čilić
1/10

U drugom setu  Nadal je bolje krenuo, poveo 3:1, ali se Marin vratio na 3:3. Međutim, kod 4:4 mu je opet popustila koncentracija i Nadal je došao do servisa za meč. No, prvi hrvatski reket se ne predaje, spašava meč-loptu, oduzima mu servis i meč odvodi u tie-break. U njemu je Nadal bio uspješniji i nakon dva sada i 10 minuta bespoštedne borbe Čilić je morao potpisati kapitulaciju. Bio im je ovo šesti međusobni dvoboj, a Čilić ima samo jednu pobjedu, onu u njihovu prvom dvoboju u Pekingu 2009.

Nadal sada čeka protivnika, boljeg iz dvoboja Federer - Del Potro. Čilić, pak, može biti zadovoljan formom koju je prikazao, do polufinala nije izgubio niti set, a danas je pružio fantastičan otpor prvom tenisaču svijeta. Uz to, ovim rezultatom osigurao je nastup na završnom Mastersu u sezoni.


Tijek meča:

Marin Čilić - Rafael Nadal 5:7, 6:7

2. set

6:7 - Gotovo je meč. Nadal je u tie breaku slavio 7:3 i tako otišao do finala. Ali čestitke našem Čiliću za odličan otpor.

6:6 - Nadal je lako osvojio servis i slijedi nam nova drama, tie-break u drugom setu

6:5 - Čilić je sad u naletu, lako je osvojio svoj servis i vodi 6:5. Tie-break ima u ruci, idealan je trenutak da pritisne Rafu...

5:5 - Bravooooooooo! Marin se ne predaje, izjednačio je na 5:5. Imao je Nadal meč-loptu, Marin je to spasio i vratio se u meč

4:5 - Nažalost, Nadal je uzeo servis Čiliću i servirat će za finale. Iako je Marin spasio 0:40, Španjolac je uspio povesti 5:4 i ima servis.

4:4  - Oba igrača dobila su svoje servise, rezultat je 4:4. Slijedi još jedna zanimljiva završnica seta

3:3 - Bravo, Marine. Čilić se vraća u igru, oduzeo je nadalu servis i izjednačio na 3:3. Lijepo je vidjeti da se nije predao.

2:3 -  Španjolac ima sve više samopouzdanja, vodi 3:2 i ima servis. Nadal je izgleda uvjeren da je slomio Čilića i već gleda prema finalu.

1:2 - Nadal je bolje otvorio i drugi set, napravio je break i ima vodstvo 2:1 protiv Čilića...

1. set

5:7 - Gotov je prvi set, Rafael Nadal ga je nakon velike borbe dobio 7:5. Igralo se sjajno, prvi set trajao je više od sat vremena, a na kraju je s(p)retniji bio Španjolac. Čilić je kod vodstva 5:4 imao tri set-lopte, ali je propustio šansu i nakon toga potonuo...

5:6 - Nažalost, Marin se ispraznio nakon propuštene prilike i sad je izgubio svoj servis. Nadal će servirati za prvi set.

5:5 - Čilić je imao veliku priliku, imao je tri set-lopte protiv Nadala (dvije vezane), ali nije uspio. No, može nas veseliti što igra sjajno. Zapravo, obojici kapa do poda. prvi set još nije gotov, a igra se već sat vremena,,,

5:4 - Čilić je još uvijek u predsnoti, čvrsto se drže servisi u ovim trenucima...

4:3 - Čilić igra jako dobro danas, sad se više ni ne muči na svojim servisima. Ima vodstvo 4:3, servirat će Nadal...

3:2 - Hrvatski tenisač i dalje je u vodstvu, sada ima 3:2. Ovoga puta i on je lakše osvojio svoj servis. Svi ljubitelji tenisa mogu biti jako zadovoljni jer gledamo prilično napet susret, a oba tenisača pokazala su svoju kvalitetu.

2:1 - Nadal je prilično lako dobio svoj servis i izjednačio, a onda je opet uslijedila velika borba. Čilić je i sada spašavao i uspio povesti. Međutim, treba se zabrinuti jer je Nadal već imao šest prilika za break. Što se gledatelja tiče, i dalje imaju razloga za zadovoljstvo, gledaju vrhunski tenis. Već se igra 24 minute, a tek je 2:1...

1:0 - Čilić je prvi servirao i odmah poveo. Marin je imao 40:0, zatim sve zakomplicirao, spašavao break-lopte, ali na kraju je sve dobro prošlo. Gledatelji su oduševljeni jer je samo prvi gem trajao deset minuta i u njemu su vidjeli puno odličnih poteza

10:35 - Igrači su na terenu, uskoro kreće zagrijavanje pa se početak očekuje za 10 minuta...

Komentara 9

Avatar Kolo-Tg
Kolo-Tg
11:06 14.10.2017.

Danas ce opet svijet cuti za jedan brojem mali ali srcem veliki narod. Marine kako god zavrsilo ti si za nas pobjednik, 🖒🖒🖒🖒🖒

MA
mantheman
13:44 14.10.2017.

velika steta za propustenim prilikama, imao je sanse ali tu se vidi razlika izmedu njega i top igraca i omjer koji ima s njima. Bez obzira cestitam Marine.

MA
mantheman
13:44 14.10.2017.

velika steta za propustenim prilikama, imao je sanse ali tu se vidi razlika izmedu njega i top igraca i omjer koji ima s njima. Bez obzira cestitam Marine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije