Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon

Čilić: Promijenio sam rutinu i to mi je donijelo novu snagu

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
10.07.2017.
u 19:58

Marin je nakon pobjede protiv Roberta Bautiste Augta odisao samopouzdanjem kako bi ove godine mogao napraviti i korak dalje bez obzira na suparnika

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić četvrtu se godinu u nizu plasirao u četvrtfinale Wimbledona svladavši u susretu 4. kola Španjolca Roberta Bautistu Aguta s uvjerljivih 6:2, 6:2, 6:2, a nakon te pobjede odisao je samopouzdanjem kako bi ove godine mogao napraviti i korak dalje bez obzira na suparnika.

- Odigrao sam još jedan sjajan meč, nevjerojatno konstantan tijekom čitavog susreta. Mislim da čak i nisam servirao najbolje kao u ostalim mečevima do sada, ali samo fenomenalno reternirao. Udarci s osnovne linije, kretanje, izlasci na mrežu - sve je funkcioniralo jako dobro. Možda Bautista na papiru izgleda kao lagan protivnik, ali taktička priprema za meč je bila na jako visokoj razini. Odlično je što sam odigrao još jedan meč bez velike energetske potrošnje. Četvrti sam put u nizu u četvrtfinalu Wimbledona i veselim se nastavku turnira - rekao je Čilić koji ove godine u Wimbledonu još nije izgubio set.

Sljedeći Čilićev suparnik bit će bolji iz ogleda Luksemburžanina Gillesa Mullera i Španjolca Rafaela Nadala.

- Muller ima veoma neugodan servis, pogotovo za travu i morat ću se mentalno pripremiti. Trava mu je najdraža podloga. Prije dva tjedna su u Queen'su igrali polufinale, bio je također težak meč, ali vjerujem da imam rješenja za njega. Ako dođe Nadal - sve znamo o njemu. Posljednjih mjeseci je ponovno ušao u nevjerojatnu formu, igra odličan tenis, ali vjerujem u svoje mogućnosti i mislim da imam dobru igru za njega. Ako ću dobro servirati, biti agresivan i koristiti svoje prilike onda definitivno mogu doći i do pobjede - najavio je prvi hrvatski reket.

Nakon nešto lošijeg ulaska u sezonu, Čilić posljednjih mjeseci bilježi odlične rezultate, osvojio je turnir u Istanbulu, stigao do četvrtfinala Roland Garrosa i finala turnira u Queen's Clubu.

- Od početka zemljane sezone smo napravili sjajan posao na treninzima. Promijenili smo rutinu treninga, ubacili nekoliko novih stvari u moju igru i u pripreme za mečeve. To mi je donijelo novu snagu i pronašao sam novi način igre na terenu. Vjerujem da mi je od tada igra išla samo prema gore. Osjećam u posljednjih nekoliko tjedana da mi je forma na visokoj razini i što se konstantnosti tiče ovo je moja najbolja igra tijekom čitave karijere - zaključio je Čilić.

Komentara 4

KA
kajinx
20:56 10.07.2017.

Bob Brett mu je uništio početak karijere. Da ga se prije riješio puno više bi postigao.

DU
Deleted user
00:39 11.07.2017.

Bravo majstore o tom sam pricao svi znamo da trebas vise igrat iz terena ko fed i ic stalno na mrezu i nekad samo prebacit lopticu ne poklanjat bjork radi na psihi fenom.i prvi put imas igru takticki a ne bzv prebacivat,sad imas sansu moras u finale jer onda si odmah u prva tri na ljestvici i imas laksi zdrijeb za dalje na gs a i na tavrsnom mastersu ce te se bojati svi,ovo je prekretnica karijere moras sad proci.

Avatar links
links
06:28 11.07.2017.

Ovaj je stvarno moron , uvijek izjave u stilu igrao sam sjajno, reternirao fenomenalno, servirao briljantno... a nit smrdi nit mirise

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije