Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAO BEZ NASLOVA

Čilić propustio pet set-lopti pa šesti put zaredom izgubio od Wawrinke

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
21.05.2016.
u 17:22

Prvi hrvatski reket tako ostaje na 14 osvojenih turnira, a ove je godine još igrao finale u Marseilleu gdje je izgubio od Kyrgiosa. No, unatoč porazu, bila je ovo dobra Čilićeva uvertira za Roland Garros koji počinje sutra.

Marin Čilić nije uspio doći do prvog naslova u ovoj godini. Stan Wawrinka svladao je našen najboljeg tenisača sa 6:4 i 7:6 (11) u finalu ATP turnira u Ženevi.

Četvrtom tenisaču svijeta i prvom nositelju turnira za osvajanje prvog seta bio je dovoljan break kod 2:1. U drugom su oba tenisača jednom izgubila servis pa je meč odlučen u tie-breaku kojega je Švicarac dobio 13:11. Čilić je u 13. igri vodio 4:1 i imao pet set-lopti, no to mu nije bilo dovoljno.

Bio je to njihov 12. dvoboj, a Wawrinka sada vodi 10:2 uz šest uzastopnih pobjeda nad Čilićem. Wawrinka je bio bolji u sva tri prethodna dvoboja na zemljanoj podlozi, a Čiliću je pripao jedini finale u kojem su se sastali, onaj u Chennaiju 2010. godine. Marin je posljednju pobjedu nad aktualnim osvajačem Roland Garrosa ostvario na Australian Openu 2010.

Prvi hrvatski reket tako ostaje na 14 osvojenih turnira, a ove je godine još igrao finale u Marseilleu gdje je izgubio od Kyrgiosa. No, unatoč porazu, bila je ovo dobra Čilićeva uvertira za Roland Garros koji počinje sutra. Protivnik u prvom kolu bit će mu 167. tenisač svijeta, 26-godišnji Argentinac Marco Trungelliti.

Komentara 8

Avatar Point_of_view
Point_of_view
18:21 21.05.2016.

Kad je trebao prvi servis, kod tkz. big-points, pogodio je dva od deset. Inace, danas je se malo bolje kretao, nego uobicajeno. Mozda bude "black horse" u Wimbledonu, na French Openu tesko.

RI
rikavac
17:52 21.05.2016.

to je dobro poznato da Cilic nemoze dobit nikog u Top 20. Warinka jest dobar igrac i on moze dobit svakog ako ima dobar dan al oce godine igra toplo hladno i muci se sa nekim igracima koji su daleko ispod njega.

DH
dalibor.hren
18:02 21.05.2016.

Nedovoljna psihološka pripremljenost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije