Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIJAN MRMIĆ

Beau Jeu sjajna je lopta, za razliku od one 2004. koja je bila noćna mora

Hrvatska reprezentacija trening
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
25.05.2016.
u 22:36

– To je jedna od najbolje napravljenih lopti za velika natjecanja. Ima mekoću i težinu, nije prelagana, poput onog “balona” kojim se igralo na Euru 2004. u Portugalu – kaže Mrmić.

U hotelskom kompleksu u Svetom Martinu na Muri bile su tijekom večeri i noći prekinute čak i internetske veze, ostalo se u sobama i apartmanima i bez TV programa zbog nevremena. Međutim, izbornik Ante Čačić odradio je zacrtane treninge, ni pljuskovi nisu spriječili naše najbolje nogometaše u vježbanju...

Bolje klizi po mokroj travi

– Bolje da je ovako nego da je vruće – rekao je vratar Lovre Kalinić, prva pričuva Danijela Subašića.

A trener vratara Marijan Mrmić ne štedi nikoga iz vratarskog kvarteta (tu su još Vargić i Livaković), hvali ih izborniku i novinarima. A nahvalio je i loptu “Beau Jeu” (Prekrasna igra), s kojom će se igrati na Euru u Francuskoj:

– To je jedna od najbolje napravljenih lopti za velika natjecanja. Ima mekoću i težinu, nije prelagana, poput onog “balona” kojim se igralo na Euru 2004. u Portugalu – kaže Mrmić.

Sjećamo se te lopte “Roteiro”, vratari su je mrzili, stalno je lelujala...

– Bio je to užas, ta je lopta bila napravljena da bi se zabilo što više golova! Ne znam kakvog je to imalo smisla, vratari su ispadali smiješni, a nisu bili krivi...

Je li ova lopta bolja po suhom ili mokrom travnjaku?

– Podjednako je dobra na svim podlogama iako mi se čini da malo bolje klizi po natopljenom travnjaku. A u Francuskoj će se i prije utakmica i u poluvremenima polijevati tereni.

Najbolja lopta sa SP-a 1982.

Koja je bila najbolja lopta dosad napravljena?

– Bile su to dvije lopte, na SP-u u Španjolskoj 1982. godine igralo se loptom “Tango Espana”, bila je gotovo besprijekorna. A njoj je uz bok bila “Questra” kojom se igralo na SP-u u SAD-u 1994. godine – rekao je Mrmić i dodao:

– Ali kad bilo kakvu loptu opali pravi frajer, pravom udarčinom, svaka će lelujati i zavarati vratara! Ovom su loptom podjednako zadovoljni i igrači i vratari, što je svakako dokaz da je napravljen dobar posao – rekao je Mrmić.

Lopte su, inače, ručni rad, spajaju se od četiri dijela kože, proizvode se u Pakistanu...

Komentara 1

AP
apoxiomen007
23:26 25.05.2016.

najveci problem je sto je okrugla...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije