Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEIZLJEČIVA BOLEST

Tužna priča sportašice: Ne mogu više patiti, podnijela sam zahtjev za eutanazijom...

Marieke Vervoort
Foto: Facebook
23.12.2017.
u 10:50

- Ne želim više patiti, postalo je preteško. Sve sam depresivnija. Nikad se nisam ovako osjećala. Stalno plačem - rekla je

Belgijska paraolimpijka Marieke Vervoort (38) čeka eutanaziju jer više ne može podnositi bolove.

Naime, boluje od neizlječive degenerativne bolesti čiji se simptomi očituju u gubitku volje za životom. Vervoort godinama uništavaju neizdrživi bolovi, a u posljednje vrijeme nerijetko gubi i razum.

Njeni problemi javili su se kad je imala 16 godina. Počeli su joj otkazivati organi i završila u invalidskim kolicima. Prvo je igrala košarku u kolicima, a onda se prebacila na triatlon. Nakon Paraolimpijskih igara u Rio de Jaineru objavila je kako se priprema za eutanaziju.

Vervoort kaže da ne može zaspati, da joj je vid sve lošiji, a da su lijekovi protiv bolova sve manje učinkoviti.

- Ne želim više patiti, postalo je preteško. Sve sam depresivnija. Nikad se nisam ovako osjećala. Stalno plačem - rekla je za Daily Telegraph.

Vervoort je u Belgiji velika zvijezda, uz bok nogometašu Manchester Cityja Kevinu de Bruyneu. Svojim postupcima želi inspirirati ljude.

- Ljudi će plakati za mnom, ali želim da i oni budu zahvalni na životu kojeg sam imala i tome što ću tada počivati u miru. Najveći cilj jest učiniti ljude sretnima.

Progovorila je i o eutanaziji koja je u Belgiji dozvoljena.

- Moj stav po tom pitanju drugačiji je sada nego prije deset godina. Mislim da je to nešto umirujuće. Zaspeš i nikad se ne probudiš.

Vervoort je predala zahtjev za smrtonosnom injekcijom, no tri liječnika moraju potvrditi da se njeni bolovi ne mogu izliječiti. Još se ne zna kada će se eutanaziji izvršiti, no njen otac Jos rekao je "blizu smo".

Belgijka želi da se njen pepeo prospe po španjolskom otoku Lanzaroteu što joj je najdraže mjesto na zemlji te da se iz crvene kutije puste bijeli leptiri.

Komentara 10

DU
Deleted user
11:37 23.12.2017.

Večernji baš ste sad našli taj članak,kad katolici slave rođenje Isusa. Dno od novinara i porala.

NA
Narcis660
15:15 23.12.2017.

Tuzna prica mlade zene ...Placem i citam a vidi joj najboljeg prijatelja.Pa toliko.ljubavi u ocima ovog ljubimca ..

SA
sampras
11:55 23.12.2017.

potpisala je prije godinu dana, ali mora se ponoviti, doza sotonizma je obavezna i propisana od EU Komisije. sad na temu koji alkohol kupiti djetetu za Božić i koje klinike za abortus su najbolje za tinejdžerke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije