Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Silvio Marić

Marić: I mi smo pili, ali nikad se nismo tukli, to je izdaja

Silvio Marić
Boris Ščitar
13.10.2009.
u 08:15

Bilić je imao dobru namjeru, to je običaj i drugih trenera i izbornika, no igrači su morali znati što smiju, a to što im se dogodilo nedopustivo je i nema opravdanja.

Bio je poznat po tome da je s tamburašima, ali i na cajkama, znao dočekati zoru. Znao je otići izravno na trening, pod gasom, jednom je kod Malnara u "Noćnoj mori" potpuno potonuo, ali tada nije igrao nogomet. Bio je bećar, ali nikada mu se nije dogodilo nešto slično kao kockastima u Rovinju.

- Najprije, žao mi je Slavena Bilića. Naime, Nane je imao najbolju namjeru i učinio je ono što rade mnogi treneri i izbornici. Pustio je dečke na "team building" u namjeri da sada kada je teško pokušaju pronaći zajednički i pobjednički duh - rekao je Silvio Marić te dodao:

- No, to što su mu igrači priredili izdaja je i moram priznati da sam jako razočaran.

Zbog čega najviše?

- Zbog toga što ih je alkohol prebacio. I mi smo kao reprezentativci znali izaći i proveseliti se, popiti i previše, no nikada nam se nije dogodilo da se potpuno izgubimo, da dođe do sukoba među igračima i da se sve to dogodi u trenirkama hrvatske nogometne reprezentacije i pod grbom HNS-a.

Nisu ih smjeli uloviti
Je li Bilić pogriješio što ih je pustio, pogotovo ozlijeđene igrače?

- Nije im se smjelo dogoditi da ih ulove novinari i fotoreporteri. To se napravi drukčije. A sada možemo razgovarati o tome jesu li neki ozlijeđeni igrači trebali ostati vani tako dugo. Ali mislim da to nije presudan problem.

No, nije to tim dečkima prvi put. Je li takav nesolidan život dobra podloga da igrači budu često ozlijeđeni?

- Na svom primjeru mogu reći da je to istina. No, neke ozljede, poput Eduardove, Modrićeve ili Pletikosine, nisu se zbog toga dogodile.

Je li Bilić trebao biti s igračima?

- Mogao ih je pustiti, to su sve odrasli ljudi, profesionalci koji dobro zarađuju, no morali bi se znati kontrolirati.

Bilić treba ostati
Ali, ti su dečki idoli nacije, pogotovo mlađim ljudima, navijačima!

- Zbog toga ih najoštrije i osuđujem, to je ružna slika i to im se nije smjelo dogoditi.

Hrvatska neće igrati na SP-u, igrači su se oteli iz Bilićevih ruku i kontrole. Po vašemu mišljenju, mora li izbornik otići?

- Slaven je za mene idealan izbor, možda sam subjektivan jer ga volim, drag mi je. Treba izbaciti iz momčadi one igrače koji stvaraju loše ozračje, koji ondje ne pripadaju, ali apsolutno sam za to da Bilić i dalje bude izbornik, jer bez obzira na taj rezultat, ja mu vjerujem - zaključio je Silvio Marić.

 

Ključne riječi

Komentara 2

PE
petrovve
18:35 13.10.2009.

Silvio Maric zna o cemu prica....vi novinari mozete mnogo od njega nauciti...naime istinu govorit.a ne izmisljat i pretjerivat kao vi.

Avatar miletiml
miletiml
18:06 13.10.2009.

i ja mu vjerujem jer je sigurno naucio kako se mora odnositi sa igracima balkanskog mentaliteta i pameti bilicu mnogi su i dalje uz tebe i zato nastavi dalje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije