Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama na Gripama

Marčinković tricom uoči sirene donio Splitu pobjedu nad Cibonom

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
04.12.2018.
u 21:28

Cibona je imala napad za moguće izjednačenje, ali se Josip Bilinovac poskliznuo i izgubio loptu

Košarkaši Splita pobijedili su u Maloj dvorani na Gripama Cibonu sa 70:67 (25:9, 10:17, 13:22, 22:19) u posljednjoj utakmici 8. kola HT Premijer lige, a pobjedničku tricu četiri sekunde prije kraja dvoboja pogodio je Pavle Marčinković. 

Split je odlično otvorio dvoboj i već nakon prve četvrtine stvorio čak 16 koševa prednosti. No, Cibona se vratila u utakmicu te boljom igrom u drugoj i trećoj četvrtini nadoknadila zaostatak.

Kad je Cibona u 33. minuti povela 57:51, činilo se da će gosti odnijeti bodove iz Splita, ali tako nisu mislili i domaćini.

U neizvjesnoj završnici odluka o pobjedniku pala je tricom Marčinkovića četiri sekunde prije kraja. Cibona je imala napad za moguće izjednačenje, ali se Josip Bilinovac poskliznuo i izgubio loptu.

Marčinković je završio dvoboj s 14 koševa, a strijelce Splita predvodili su Michael Cobbins sa 20 koševa i 18 skokova te Tomislav Gabrić sa 19 poena.

Cibonu je sa 20 koševa predvodio Marko Ljubičić. Johndre Jefferson je ubacio 15 poena uz 10 skokova, a Bilinovac je završio sa 14 koševa.

Na ljestvici nakon osam kola vode Cibona i Cedevita s učinkom 6-2, a slijede ih Split, Hermes Analitica i Zadar sa 5-3. Zabok, Alkar i Vrijednosnice Osijek imaju učinak 4-4, Šibenik i Gorica su na 3-5. a na začelju su Škrljevo sa 2-6 i Bosco sa 1-7.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar links
links
16:42 05.12.2018.

extremno pametna odluka da Marčinković šutira tricu na egalu na kraju tekme.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije