Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za SP

Poljska pobijedila Italiju i dovela Hrvatsku u tešku situaciju

Slovenija - Poljska, Eurobasket
Foto: Reuters/PIXSELL
02.12.2018.
u 22:53

Hrvatska više ne odlučuje sama o svojoj sudbini, već će ovisiti i o drugim rezultatima u zadnja dva kola

U posljednjem susretu 10. kola skupine J kvalifikacija za svjetsko košarkaško prvenstvo Poljska je u Gdanjsku pobijedila Italiju 94-78 i tim rezultatom još više udaljila hrvatsku reprezentaciju od SP-a 2019. u Kini.

Nakon što je izgubila u Vilniusu od Litve 62-79, a Poljska pobijedila Italiju, hrvatska vrsta našla se u iznimno teškoj situaciji. Hrvatska više ne odlučuje sama o svojoj sudbini, već će ovisiti i o drugim rezultatima u zadnja dva kola.

Poljska je iskoristila priliku koja joj se ponudila i uvjerljivom pobjedom protiv Italije odškrinula je vrata prolaza na svjetsko prvenstvo na kojem je nastupila samo jednom, davne 1967. u Urugvaju.

Poljsku su do pobjede predvodili Maciej Lampe s 22 koša i osam skokova, Mateusz Ponitka s 18 koševa, te Michal Sokolowski s 15 koševa, dok su u talijanskim redovima najefikasniji bili Pietro Aradori i Awudu Abass s po 13 koševa.

U ranije odigranom susretu hrvatska reprezentacije je u Vilniusu izgubila od Litve 62-79. 

Poljska sada ima dvije pobjede više od Hrvatske i u zadnja dva kola Poljaci bi morali izgubiti obje utakmice. Prvu na gostovanju u Hrvatskoj 22. veljače i to s najmanje šest koševa razlike kako bi odabranici izbornika Dražena Anzulovića bili bolji u međusobnom skoru jer smo prvu utakmicu izgubili sa 74-79.

Poljaci bi potom u zadnjem kolu trebali izgubiti kod kuće od otpisane Nizozemske. Ako se to ne dogodi, hrvatski košarkaši će propustiti svjetsko prvenstvo u Kini, ali i olimpijske igre u Tokiju 2020.

Litva je i prije desetog kola osigurala plasman na svjetsko prvenstvo i sa skorom 9-1 uvjerljivo vodi na ljestvici. Italija je druga sa 7-3 i korak je do vize za SP, a za treću poziciju borit će se ostatak društva u skupini.

Za sada su u najboljoj poziciji Poljaci koji imaju skor 6-4, Mađarska je na 5-5, Hrvatska je trenutačno na 4-6, a Nizozemska je posljednja s 3-7.

Plasman na SP će izboriti tri momčadi.

Komentara 5

DU
Deleted user
00:04 03.12.2018.

Nema veze. Mi od 1995 nismo nigdje u kosarci realno nismo medju 16 najboljima na svijetu i sto je tu cudno. Srbija je puno bolja od nas i to preko 20 godina zaredom. Mi smo kvalitetni u nogometu i rukometu. Kosarka nema buducnost jer smo losi.

Avatar links
links
09:01 03.12.2018.

to je realnost... sa ovom ekipom, trenerom ovo je realnost, nažalost

DU
Deleted user
07:47 03.12.2018.

Nije Poljska nego je Hrvatska samu sebe dovela u tešku situaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije