Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Motociklizam

Marc Marquez po četvrti puta svjetski prvak u najjačoj kategoriji

Marc Marquez
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
12.11.2017.
u 20:02

Marc Marquez sezonu je završio s 298 bodova, slijedi ga Dovizioso s 261 bodom, a treće mjesto osvojio je Španjolac Maverick Vinales (Yamaha) s 230 bodova

Španjolac 24-godišnji Marc Marquez (Honda) osvojio je naslov svjetskog prvaka u klasi MotoGP, te je tako postao najmlađi motociklist koji je četiri puta bio svjetski prvak u najjačoj kategoriji (2013, 2014, 2016, 2017). 

U nedjelju na posljednjoj utrci sezone za VN Valencije Marquez je završio na trećem mjestu i to mu je bilo više nego dovoljno da zadrži prednost u ukupnom poretku ispred Talijana Andrea Doviziosa (Ducati), koji nije uspio završiti utrku. Pobjedu u Valenciji slavio je Španjolac Dani Pedrosa (Honda), a drugi je bio Francuz Johann Zarco (Yamaha Tech3).

Uoči utrke u Valenciji vodeći Marquez imao je 282 boda, a drugoplasirani Dovizioso 261. To znači da je, u slučaju pobjede Doviziosa u Valenciji, Španjolcu Marquezu bilo dovoljno da bude 11. kako bi osvojio novu titulu u klasi MotoGP.

Tako je Marc Marquez okončao sezonu s 298 bodova, slijedi ga Dovizioso s 261 bodom, a treće mjesto osvojio je Španjolac Maverick Vinales (Yamaha) s 230 bodova.

U klasi Moto3 u Valenciji je slavio Španjolac Jorge Martin, dok u Moto2 bio najbrži Portugalac Miguel Oliveira. No, u tim  klasama  prvaci su već otprije poznati, Španjolac Joan Mir u Moto3, a Talijan Franco Morbidelli u Moto2.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije