Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP 1986.

Maradona je za zadnji rođendan imao samo jednu želju, ali nije ju stigao ispuniti

Football Legend Maradona Dies Aged 60
Dubreuil Corinne/ABACA/PIXSELL
25.11.2020.
u 19:36

Upravo su golovi koje je zabio Englezima u četvrtfinalu SP-a 1986. godine u pobjedi 2-1 najviše obilježili njegovu karijeru. Maradona je "nadskočio" vratara Shiltona i podignutom rukomzabio pogodak

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Argentinac Diego Armando Maradona, 30. listopada je napunio 60 godina. 
Premda je bio poznat po, blago rečeno, uživanju u životu, Maradona je ovaj rođendan proslavio skromnije nego u prošlosti, a svi su mu zaželjeli samo jednu želju, a to je zdravlje, ali ta želja kod Onoga gore ipak nije prošla. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Maradona je preminuo od srčanog zastoja u svojoj kući, manje od mjesec dana nakon rođendana. Da tada je već preživio dva srčana udara i prebolio hepatitis, imao je problema s prekomjernom težinom, bio je u klinikama za odvikavanje od alkohola, droga...

Na pitanje što želi za svoj rođendan, Maradona se našalio: "Sanjam da mogu zabiti još jedan gol protiv Engleza, ovaj put desnom rukom," rekao je u razgovoru za France Football. Jedan im je već zabio i to lijevom rukom, "božjom rukom", kako je to sam kazao nakon utakmice. Upravo su golovi koje je zabio Englezima u četvrtfinalu SP-a 1986. godine u pobjedi 2-1 možda i najviše obilježili njegovu karijeru. Maradona je za vodstvo 1:0 "nadskočio" vratara Petera Shiltona i podignutom rukom iznad glave zabio pogodak. Tuniski sudac Ali Bin Nasser je bez razmišljanja pokazao rukom na centar.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Football Legend Maradona Dies Aged 60
1/10

 Englezi su se bunili, ali pomoći nije bilo.

"Udario sam loptu malo glavom, a malo uz pomoć Božje ruke"," kazao je tada. Četiri minute kasnije Maradona je postigao jedan od najljepših pogodaka svih vremena. Uzeo je loptu na svojoj polovici, a onda je nanizao četiri suparnička nogometaša i golmana. Nevjerojatan gol, kasnije je proglašen golom stoljeća. Gary Lineker je u samoj završnici uspio smanjiti rezultat, a Argentina je nakon toga otišla do svog drugog naslova prvaka svijeta.

"Najveći mi je ponos što sam ljude usrećio kroz nogomet. Osjećam da sam pružio zadovoljstvo i zabavu onima koji su me gledali na stadionima ili na televiziji", rekao je.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Football Legend Maradona Dies Aged 60
1/8

Dugo vremena se vrtilo pitanje tko je bolji, Maradona ili Pele? Ako se pita Maradonu odgovor je jednostavan.

"Za mene će Pele uvijek ostati drugi najbolji, odmah iza Maradone. Pa on čak ni u Brazilu nije proglašen najboljim sportašem, Ayrton Senna je bio ispred njega. Dakle, bilo da se radi o najboljem nogometašu ili najboljem sportašu u Brazilu, Pele će uvijek biti drugi," kazao je u jednom razgovoru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nahvalio je i Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

"Messi i Ronaldo trenutačno su iznad svih ostalih igrača. Nitko nije u stanju učiniti pola onoga što oni mogu," rekao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije