Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARGENTINA

Maradona: Dat će desetku Riquelmeu, ne Messiju

17.11.2008.
u 12:19

Četrdesetosmogodišnji Diego Maradona, novi argentinski izbornik, obznanio da će dres s brojem deset dati Juanu Romanu Riquelmeu (30), kojega kani ovlastiti za vođenje igre "gauča" na terenu.

Riquelme će tako dobiti prednost pred Lionelom Messijem, koji je broj deset u Barceloni preuzeo nakon Ronaldinhova odlaska u Milan.

Uoči okupljanja reprezentativaca za dvoboj sa Škotima u Glasgowu, Maradona je najviše vremena potrošio razglabajući baš o ovoj dvojici igrača, iako ni jednog neće imati na raspolaganju za dvoboj sa Škotima u srijedu.

- Desetku će dobiti Riquelme. Razlog je jednostavan: Roman svojim stilom predstavlja sve ono što desetka mora imati. Primjerice, način na koji prima loptu, to je to – kazao je Maradona prebacivši se potom na Messija.

- On će igrati sve pomalo. Imat će slobodu mijenjati pozicije, igrati okolo i odvlačiti pažnju suparničkim obrambenim igračima. Temeljna pozicija bit će mu desno u napadačkom trokutu, odakle će ulaziti u sredinu, a ponekad i lijevo. Gledao sam ga u pobjedi Barcelone nad Valladolidom 6-0. Bio sam vrlo zadovoljan onime što sam vidio. Kad takav igrač mijenja mjesta, onda razvlači obranu suparnika i stvara se prostor za suigrače. Takvog Messija želim u reprezentaciji.

Messi neće igrati u Glasgowu zbog posebnog aranžmana koji je Argentinski nogometni savez potpisao s Barcelonom nakon što su iz katalonskog kluba pustili Argentinca na Olimpijske igre u Pekingu. Taj sporazum omogućit će Barceloni da ne mora puštati svog napadača na svaku od utakmica reprezentacije.

Riquelmeovo je izuzeće, pak, zatražio njegov klub Boca Juniors u kojem ga svježeg trebaju za dramatičan ligaški rasplet.

Maradona o tome kaže:

- Volio bih da su tu, no Argentina je velika nogometna nacija i mora imati zamjene za svakoga. Moramo imati rezervna rješenja i za Messija i za Riquelmea. Svejedno hoćemo pobjedu u Glasgowu - zaključio je nekad najbolji nogometaš svijeta.

S obzirom na najavljeni napadački tercet, pretpostavlja se da će Maradona forsirati izuzetno ofenzivan stil igre. U idealnim bi okolnostima Riquelme trebao stajati u središnjoj veznoj poziciji, ispred dvaju defenzivnih veznjaka i iza napadačkog trokuta koji bi mogli činiti Messi (desno), Agüero (sredina) i Tevez ili Benficin di Maria (lijevo).

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije