Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOMOTIVA - DINAMO 0:1

Mandžukić zabio za tri boda

Mario Mandžukić Tomislav Barbarić
Foto: Mišo Lišanin
1/5
26.09.2009.
u 22:31

Dinamo je pobjedom nad Lokomotivom nastavio svoju nisku uspjeha u Hrvatskoj, i dalje gostovanje u Zadru ostaje jedini susret u kojem plavi nisu pobijedili.

A ovo gostovanje plavih u Maksimiru neće biti zapamćeno kao teško, ali ni kao dojmljivo. Gradski derbi između Lokomotive i Dinama bio je samo gradski susret, derbi nikako. Barem ne po igri koja je bila viđena između dva kluba bratska koja dijele stadion, igrače, po mnogima i novac.

Dinamo je na kraju pobijedio, pobijedio bi i da nije bilo suca Mlakara koji je glupo natezao za Dinamo, sudio svaki kontakt za plave. No, plavi su se patili prije svega jer u otvaranju utakmice Morales nije pogodio neviđeni zicer. Papadopoulos mu je namjestio priliku bolju negoli ju je imao Mandžukić protiv Anderlechta. S desetak metara Morales je loptu plasirao mirno preko vratiju. U dosadu utakmice čak se uklopio i Kurnoslav Jurčić, trener koji nače skače i viče tijekom cijele utakmice gotovo je mirno gledao kako su njegovi igrači neinventivni. Prvi put je ustao u 23. minuti, do odmora je samo dva, tri puta nešto rekao. Dinamo je imao nekoliko prilika za pogotke, dvaput Sivonjić i Mandžukić.

Potom je Morales s 30 metara iz slobodnog udarca sjajnim udarcem pogodio prečku. Minutu prije odmora Dinamo je ipak poveo. Musa je napravio nepotreban prekršaj na vrhu 16-erca, Morales je ubacio a Mandžukić glavom pogodio za mirnih 15 minuta u svlačionici i na praznim tribinama na kojima su malobrojni gledatelji mogli i zaplesati uz šlagere Stjepana Đimija Stanića, one starije, kojih se sjećaju samo oni koji su 1957. gledali zadnji prvoligaški ogled Lokomotive i Dinama.

I u nastavku se igralo mirno, gotovo prijateljska utakmica u kojoj je ipak nedostajalo boljeg nogometa. Bez ozbiljnijeg prekršaja, bez žutih kartona. Detalj da je Sammir bio najgrublji igrač Dinama nakon što je ušao u poluvremenu, s dva prekrašaja dovoljno govori kakav smo nogomet gledali. U drugih 45 minuta Dinamo je priprijetio preko Moralesa koji je ponovno dobrim udarcem poodio vratnicu. Još je i Sivonjić imao priliku pa je i to za izdvojiti jer boljih detalja jednostavno u ovakvoj razvodnjenoj i nezanimljivoj utakmici nije bilo. Doduše još je jednom Sivonjić bio sam pred Kelavom a i Lokomotiva se osokolila u posljednjim minutama te dvaput opasno šetala pred Lončarićevim vratima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije