Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINIŠ BUNDESLIGE

Mandžukić sačuvao Wolfsburg od ispadanja!

\'12.03.2011, Volkswagen Arena, Wolfsburg, GER, 1.FBL,  VfL Wolfsburg vs 1. FC Nuernberg, im Bild Mario Mandzukic #18 vom VfL Wolfsburg jubelt nach seinem 1:0 Kopfballtor.   Foto Ÿ nph / Rust\'
PIXSELL
14.05.2011.
u 17:30

Mario Mandžukić bio je junak posljednjeg kola Bundeslige, s dva je pogotka bio najzaslužniji za pobjedu u Hoffenheimu 3:1, kojom je Wolfsburg (38 bodova) ostao prvoligaš.

U doigravanje s trećim drugoligašem ide Borussia Mönchengladbach (36), koja je izvukla bod u Hamburgu (1:1), a ligu, uz St. Pauli, napušta Eintracht (34), nakon 1:3 poraza u Dortmundu, kod novog njemačkog prvaka. U Ligu prvaka izravno ide još i Bayer (L), Bayern je izborio kvalifikacije, a u Europsku su se ligu plasirali Hannover i Mainz.

Izišao uz ovacije

Opet je triler završnica obilježila posljednje kolo, pola sata prije kraja Wolfsburg je bio drugoligaš. Gubio je Mandžukićev klub 0:1, dok su Eintracht i Borussia (M) vodili istim rezultatom. A onda se sve promijenilo, proradio je Mandžukić i pogocima u 60. i 73. minuti razgalio je navijače Wolfsburga, s kojima je na ogradi i proslavio drugi pogodak! U 87. minuti Mandžukić je zamijenjen, uz ovacije s tribina.…U velikoj formi završio je sezonu, nakon osam mjeseci privikavanja i čekanja prvijenca, u posljednjih je sedam utakmica koje je igrao postigao osam pogodaka i samo u jednoj nije bio strijelac!

A ne samo da je zelenima donio ostanak u ligi nego i dovođenje Srđana Lakića, koji ne bi došao da je klub ispao u drugu ligu. A Lakić dobio veliku počast. Bio je, naime, kapetan u svojoj posljednjoj utakmici za Kaiserslautern, a u domaćoj 3:2 pobjedi protiv Werdera zabio je jedan gol, za 3:0 vodstvo u 30. minuti. Mato Jajalo zabio je prekrasan pogodak za Köln u pobjedi protiv Schalkea 2:1, a Eintracht je pao u zadnjih pola sata, Borussia (D) je na kraju slavila 3:1, uz neiskorišteni jedanaesterac.

Bayern svladao Stuttgart

Rezultati 34. kola: Borussia (D) - Eintracht 3:1, Bayern (Pranjić ušao u 87.) - Stuttgart 2:1, Freiburg - Bayer (L) 0:1, HSV - Borussia (M) 1:1, Hoffenheim - Wolfsburg 1:3, Mainz - St. Pauli 2:1, Kaiserslautern - Werder 3:2, Köln - Schalke 2:1, Hannover - Nürnberg 3:1. Poredak: Borussia (D) 75 bodova, Bayer (L) 68, Bayern 65, Hannover 60...

Komentara 15

OB
-obrisani-
02:14 15.05.2011.

Proradio je moj Slavonac napokon...... Jos da ga svabe nauce disciplini,mozda ce od njega i biti nesto

BI
bilikamen
18:56 14.05.2011.

Da ova je vijest jako bitna......... samo se pitam što to ima veze s konjskim trkama i sliženom situacijom u državi.

CU
cupus
00:34 15.05.2011.

Papak .Janez, pa kada to mi nismo glasovali za Slovence??? a za vas bastardine sto se, stekate, stvarno nemremo jer nema takve zastave pod koju stanete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije