Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNO ZABIO

Mandžukić: Probio sam led, sad ću biti opušteniji!

mandzukic
AFP
13.03.2011.
u 12:08

Hrvatski nogometaš napokon je postigao pogodak za momčad Wolfsburga u Bundesligi.

I njemu se napokon otvorilo – igrala se 22. minuta utakmice Wolfsburg – Nürnberg, Pekarik je prošao desnom stranom i ubacio visoku loptu u 16-erac. A na vrhu peterca, na prvoj vratnici, visoko je skočio Mario Mandžukić i udarcem glavom poslao loptu u mrežu za vodstvo Wolfsburga! Bio je to prvi Mandžukićev pogodak u Bundesligi (u 21. utakmici), no Nürnberg je sa dva pogotka do kraja (drugi u 92. minuti!) preokrenuo rezultat i odnio bodove.

Na granici ispadanja

– Drago mi je zbog gola, ali tužan sam što ništa nije rezultatski značio. Kako glupo gubimo utakmice, stalno napadamo, stvaramo šanse, a oni dva puta tuku, zabiju dva gola i odu kući pjevajući – rekao je Mandžukić.

Ne sjećamo se da ste u Dinamu ikada zabili gol s prve vratnice, ondje vas baš i nismo viđali.

– Tvo je jedna od akcija koje vježbamo na treninzima, moje je mjesto tamo gdje sam i bio. Tim sam golom probio led, osjetio olakšanje, sada ću igrati opuštenije, više mi nad glavom ne stoji upitnik kad ću početi zabijati. No, iako sam napadač, više sam utakmica u sustavu 4-2-3-1 odigrao na bočnim pozicijama u veznom redu nego u vrhu napada. I to je razlog što nisam i prije zabijao golove, više sam bio zadužen za asistiranje i otvaranje prostora nego za završavanje akcija.

Kakvo je ozračje u klubu, na 16. ste mjestu?

– Nije bajno, predstoji nam grčevita borba za ostanak. I zato baš i nisam presretan zbog svoga gola, šteta je što nam taj gol nije donio bodove. Na granici smo ispadanja, na mjestu koje vodi u dodatno doigravanje, pa je logično da nam je poraz teško pao. Ipak se nadam da će nam se to negdje vratiti te da ćemo u dolazećih osam kola ipak izboriti ostanak u ligi.

Jeste li se potpuno oporavili od ozljede?

– Ne još. Uoči utakmice primio sam injekciju protiv bolova, taj prijelom nožnog prsta vrlo je teška ozljeda. Pauzirao sam mjesec dana, a prst mi je i dalje natečen. Riječ je o drugom prstu, onom kraj palca, koji bi trebao biti tanak i dugačak. A zadebljan mi je kao palac, tako je natečen! No, možda će mi sad, sa "dva palca", biti lakše opaliti loptu špicom, udarac će biti jači i precizniji, ha-ha.

Zašto niste još liječili ozljedu, ne strahujete li od komplikacija?

– Liječnici su mi rekli da je kost normalno srasla, ali da ću oteklinu imati još neko vrijeme. Nisam mogao više izdržati, odlučio sam igrati, pa makar trpio bol. Nije mi prvi put.

Nametnut ću se Biliću

Nema vas na reprezentativnom popisu, izbornik Slaven Bilić nije vas pozvao za utakmicu s Gruzijom. Kako ste to doživjeli?

– Nije mi, naravno, bilo drago, nije mi bilo lako kad sam vidio da me nema među pozvanima, ali izbornik je taj koji odlučuje. Zbog ozljede nisam igrao zadnje četiri utakmice, nikad nisam bio tako dugo ozlijeđen. Nadao sam se da će sve to prije proći, ali odužilo se, tri tjedna nisam trenirao s momčadi i svjestan sam da ima igrača koji su u boljoj formi, pa im je stoga izbornik dao prednost u odnosu na mene. A ja ću, kad posve ozdravim, opet pokušati zalaganjem i dobrim igrama natjerati Bilića da me pozove, nadam se da ću uskoro biti onaj pravi – nada se Mandžukić.

Komentara 4

DJ
Djedmedjed
13:02 13.03.2011.

e bas dobro da si ga probil ! i vrijeme ti je, 7 kola prije kraja sezone. super efikasan napadac, 1 gol u 27 kola

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
16:25 13.03.2011.

I onda jos Bilic ima vremena za objasnjavanje kako Mandzukica nije zvao ... Sumnjam da ce ga vise zvati za reprezentaciju.

AN
Andreeejjj
17:48 13.03.2011.

Tu u nasoj HRV lošoj i petoj Europskoj ligi, zabio si nešto golova a bundesliga ti je to Mandžo. Nisi ti taj igrać, koji može tamo igrati, zato se ni nečeš naigrati. A možda i hočeš slijjedeče godine u 2 ligi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije