Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Junak pobjede

Mandžukić: Buffon je jedan od razloga zašto igram nogomet

'Croatia\'s Mario Mandzukic (L) celebrates his scoring during their Group C  Euro 2012 soccer match against Ireland at the City stadium in Poznan, June 10, 2012. REUTERS/Sergio Perez (POLAND  - Tags:
'SERGIO PEREZ'
12.06.2012.
u 22:00

- Miljenko Rak kazao je da se počnemo istezati, a onda smo čuli "Lijepa li si" i počeli smo divljački trčati! - kaže Mandžo.

Junak je proveo mirne dane. Mario Mandžukić odgovorio je na stotine poziva, osjetio je dašak euforije, ali nije zapao u nju. Vratili smo se na utakmicu s Irskom, njegov najveći trenutak u karijeri. Doslovno je eksplodirao kad je izašao na zagrijavanje.

- Miljenko Rak je kazao da se počnemo istezati, a onda smo začuli \"Lijepa li si\" i počeli smo divljački trčati, pregrijali smo se, jedva smo čekali da počne utakmica! To je neopisiv osjećaj, jednostavno poludite, srce vam lupa, luduje... Eksplodirao sam – kaže Mandžukić.

Jedna bubamara iz Slavonskog Broda postala je glavna hrvatska tema. Naime, Mandžukićev otac našao je bubamaru i poželio da njegov sin zabije dva gola Ircima. Malene točkice ispunile su mu želju.

- Sjetio sam se toga prije utakmice. Čuli smo se, rekao mi je da je našao bubamaru i zaželio da postignem dva pogotka. Nisam to previše ozbiljno shvatio, ali ta bubamara ipak mi je donijela sreću. Neka ponovo dođe. Možda je tata nije ni pustio, drži je da mu ispunjava želje! – s dječačkim će osmijehom Mandžo.

Oba gola postigao je glavom. Tata mu je zamjerao da slabo igra glavom.

- Visok sam i pomislio sam zašto to ne bih iskoristio da mi bude adut. Izgleda da sam to usavršio. Tati je krivo, jer ne priznaje da sam bolji od njega u igri glavom – odličnog je raspoloženja Mandžo.

Kako je krenuo, možda postane i prvi strijelac Eura.

- Ne opterećujem se razmišljanjem o naslovu najboljeg strijelca. Pa zapravo još ništa nismo napravili.

On i Jelavić na utakmici s Irskom podsjetili su Hrvate na dvojac Bokšić – Šuker.

- Drago mi je da nas se uspoređuje s tako slavnim tandemom. Jelavić i ja dobro se razumijemo, ali u reprezentaciji su sve vrhunski napadači. Šteta je što na terenu ima mjesta samo za dvojicu – skromno će Mandžukić.

Irska je već zaboravljena, na redu je Italija.

- Italija je iznenadila, svi su očekivali pobjedu Španjolske, to je bio rezultat koji nam ide na ruku. Sve imamo u svojim rukama, imamo dvije meč-lopte. Najvažnije je da ponovo igramo dobro kao protiv Irske.

Posljednja prepreka bit će mu slavni Buffon.

- O Buffonu se nema što raspravljati, svjetska je klasa. Buffona sam gledao kao klinac, i on je jedan od razloga zašto sam se počeo baviti nogometom. Ali neka dođemo oči u oči pa ćemo vidjeti tko će izaći kao pobjednik! – zaključio je Mandžukić.

Komentara 5

AN
Andreeejjj
22:12 12.06.2012.

Jaooooooooooooooooo, bojim se naše poznate bahatosti!? Molim te Mandžo, ne kaki, kako češ opet zabiti 2 gola žabarima!!! Nije ni bitno tko ga zabije, važno tj najvažnije je da POBJEDIMO!!!! Ali istina je, bit če jako, jako teško! Ajmoooo vatreni...HRVATSKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MA
matildica
22:25 12.06.2012.

nisi ti kukavica mario tko želi taj i dobije

OB
-obrisani-
07:24 13.06.2012.

Mario Mandžukić je u Bundesligi vrlo napredovao i postao odličan napadač. Vjerujem da se protiv Talijana i Španjolica svejedno neče naigrati i da če i njega pored ostalih posle dva poraza proči domoljubni dišpet i emocionalna eksplozivnost na putu doma prema balkanu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije