Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Niko Kovač

Mandžo danas od prve minute, a Modrić je jedva čekao da nam se pridruži

Niko Kovač i Mario Mandžukić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
30.05.2014.
u 19:25

– Nama je ova utakmica bitna, posebno zato što moramo vidjeti koje su nam opcije na lijevom beku. Znam da su dečki umorni od treninga, ali nadam se da je umor nestao i da će sutra biti svježi

Niko Kovač predočio je liječnički bilten uoči utakmice s Malijem. Malo je kasnio na sastanak s novinarima, i to zbog kašnjenja igrača Malija. Naime, stigli su (ipak su stigli) s pola sata zakašnjenja, smjestili se u Vukovar i odradili trening u Gradskom vrtu. Tako da je i trening Hrvatske pomaknut za pola sata. Njemačkom štihu našeg izbornika kašnjenje nije baš najbolje sjelo, ali...

- Milan Badelj je stigao u Osijek, još nisam donio odluku hoćemo li ga voditi u Brazil. Njegov mišić je bolje, ali znate kako je to s rupturama, uvijek se mogu vratiti. A stanje ozlijeđenog gležnja Marcela Brozovića je dobro. Što se tiče Pranjića, i on se oporavlja, ali nećemo ga koristiti u utakmici protiv Malija, bio bi to preveliki rizik - rekao je Kovač.

Osmijeh na licu izmamila mu je činjenica da se reprezentaciji pridružio Luka Modrić.

- Nakon razgovora s njim donijet ću odluku hoće li igrati. On je jedva čekao da nam se pridruži i pun je želje i motiva - kaže Kovač.

Mali bi trebao Hrvatima odglumiti Kamerun.

- Afrička je to reprezentacija, protiv nas će igrati bez četiri ponajbolja igrača, ali tu će biti neki drugi koji se žele dokazati. Ne znam jesu li jaki kao Kamerun, ali prije par godina bili su treći u Africi - kazao je izbornik Hrvatske.

Važnije od Malija je što će njemu pokazati osječki dvoboj.

- Moram vidjeti kakvu alternaciju imamo na lijevom beku. A ova utakmica će nam dobro doći zbog Mandžukića, koji neće igrati protiv Brazila. On će sigurno startati, a za druge igrače me ne pitajte. Želim vidjeti sve ono što smo pokazali protiv Islanda u drugoj utakmici i u drugom poluvremenu protiv Švicarske, želim da budemo brži i okomitiji kad oduzmemo loptu - rekao je Kovač, koji će nakon utakmice protiv Malija objaviti popis 23 putnika za Brazil.

Kovaču je ovo treća utakmica u Osijeku, dva puta je bio kao igrač.

- Nisam još pobijedio u Gradskom vrtu, nadam se da će se to promijeniti - rekao je Niko.

Uoči prvenstva Hrvatske će odigrati tek dvije prijateljske utakmice. Ostali će odigrati pokoju više od nas.

- Svatko ima svoje razmišljanje, Meksiko je u najboljoj situaciji, jer je povukao sve igrače još prije. Dobro je kad imaš puno utakmica, međutim mi smo došli do zaključka da su dvije utakmice dovoljno. Moji igrači su puno igrali u klubovima, ne sjećam se da su reprezentativci toliko bili standardni u svojim klubovima - objasnio je Kovač.

>>Hrvatska reprezentacija stigla u Osijek, Kovač sutra objavljuje popis

Komentara 2

FI
Fickilicki
19:35 30.05.2014.

Kovac je naš Švabo i uvest ce konacno malo njemacke discipline. Dobar covijek i strucnjak. Po faci malo vuce na japanca

DU
Deleted user
14:21 31.05.2014.

bio mindzo od prve ili zdnje minute danas ce popiti 3 komada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije