Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestala forma

Mandžine muke: Otišao iz Dinama i izgubio se...

\'30.10.2010, Volkswagen Arena, Wolfsburg, GER, 1. FBL, VfL Wolfsburg vs VfB Stuttgart, im Bild Mario Mandzukic #18  Foto Uu0300 nph / Rust *** Local Caption *** Fotos sind ohne vorherigen schriftlic
Pixsell
14.11.2010.
u 19:06

U Njemačkoj još nije zabio gol. Posljednji u klupskom dresu postigao je za Dinamo.

Mjesecima prije proteklog srpnja provlačilo se kako frustrirani Mario Mandžukić (24) ne može dočekati odlazak iz Dinama te kako će se u novom klubu na bundesligaškoj adresi preporoditi. A dojučerašnjem dinamovcu događa se upravo suprotno: umjesto preobražaja kakav su u inozemstvu doživljavali Ćorluka, Eduardo, Modrić, Vukojević, Čale..., Mandži je u Wolfsburgu netko "ugasio svjetlo".

Grafite zabio sedam

Kod famoznog trenera McClarena naš napadač ne samo da nije zabio gol nego je izgubio poziciju u prvoj momčadi i minutažu dobiva na kapaljku.

Visokotiražni Bild još je u rujnu konstatirao stanje u Wolfsburgu: "Otkako je McClaren promijenio sustav igre te iz momčadi maknuo Marija Mandžukića, vukovi su u tjedan dana osvojili maksimalnih devet bodova."

Statistika napadača, na žalost, potkrepljuje tu tezu, jer Mario u Wolfsburgu još nije zabio gol, a Brazilac Grafite, njegov izravni konkurent, već ih je postigao sedam. Taj tandem Džeko-Grafite smatra se najubojitijim u Bundesligi, jer su od 20 pogodaka vukova njih dvojica postigla čak 15. Tu Mandžo može biti samo čestitar, osobito ako se zna da je Wolfsburg i sa spomenutom dvojicom u top-formi tek na 12. mjestu Bundeslige.

Pogleda li se Mandžukićev učinak u Njemačkoj, teško se oteti dojmu da je Mario ipak prodan šest mjeseci prerano. U trenucima kada je Dinamu i Zajecu bio najpotrebniji, u predvečerje sudbinskih utakmica sa Šerifom. Da je tada Mandžo ostao u Dinamu, danas možda ovdje ne bi bilo ni Vahe, ni Rukavine, ni Villarreala, nego bismo gledali Ligu prvaka.

Jer, Mandžo je na odlasku iz Dinama bio u fantastičnoj formi. Podsjećamo da je praktično sam pobijedio Koper u Maksimiru, a nakon njegova odlaska kola su krenula nizbrdo, sve dok, milošću ždrijeba, u pretkolu Europske lige Dinamu nisu naletjeli Mađari. I odjednom je Vaha postao spasitelj...

Zaslužuje li poziv

Mandžin sumrak karijere u Njemačkoj otvara i pitanje zaslužuje li igrač posve izgubljene forme poziv u reprezentaciju. Naime, u isto vrijeme svjedočimo novoj eksploziji Ivana Klasnića u Engleskoj, što izbornik zasad ne honorira.

Mandžo će tako protiv malteških amatera dobiti novu priliku za povratak izgubljenog samopouzdanja. Bilić mu, za razliku, od McClarena još vjeruje...

Komentara 14

JM
ja-ma
19:26 14.11.2010.

On nikada i nije bio u formi.Neka zahvali dragom Bogu što je dospio Mamiću u ruke jer da nije sada bi igrao za Belišće.

DU
Deleted user
19:42 14.11.2010.

Dinamo sa Zajecom i Mandjukicem bi bio kanta za napucavanje u LP. Protiv Kopra u uzvratu sa Zajecom na klupi Dinamo je primio 3 gola kao od sale, sa Vahom u 4 EL utakmice su primili jedan gol. Novinar kalibra Dasovic nije u stanju napisat nista poozitivno. Kako se ne gadi vec sam sebi :))

BR
branko007
21:20 14.11.2010.

odgovor Gmazovicu u uzvratnoj utakmici na klupi DINAMA nije sjedio GOSPODIN Zajec a kaj se tice manđukića od njega nikad ništa. on je jos dok je u Zagrebu igral pokazal da (ni)je igrac ahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije