Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Manchester United razbio Chelsea, Budimir strijelac u pobjedi Osasune

FILE PHOTO: Premier League - Manchester United v Brentford
Foto: Phil Noble/REUTERS
1/4
25.05.2023.
u 23:35

Bila je to 22. ovosezonska pobjeda "Crvenih vragova" u Premier ligi u kojoj će završiti među četiri najbolje momčadi koje će zasigurno igrati u Ligi prvaka sljedeće sezone, uz Manchester City, Arsenal i Newcastle.

U zaostaloj utakmici 32. kola Premier lige nogometaši Manchester Uniteda su na svom Old Traffordu svladali londonski Chelsea s uvjerljivih 4-1 (2-0) i tako kolo prije kraja potvrdili mjesto u Ligi prvaka za sljedeću sezonu.

United je poveo već u 6. minuti golom Casemira. Na kraju prvog dijela, u četvrtoj minuti dodatka, Anthony Martial je pogodio za 2-0. Bruno Fernandes je izborio i realizirao kazneni udarac za 3-0 u 73. minuti, a Marcus Rashford je u 78. minuti iskoristio pogrešku gostujuće obrane za 4-0. U 89. minuti Portugalac Joao Felix je postigao utješni pogodak za goste.

Bila je to 22. ovosezonska pobjeda "Crvenih vragova" u Premier ligi u kojoj će završiti među četiri najbolje momčadi koje će zasigurno igrati u Ligi prvaka sljedeće sezone, uz Manchester City, Arsenal i Newcastle.

Prije zadnjeg kola Premier lige, koje je na rasporedu u nedjelju (28.5.) i sve s početkom u 17.30 sati, jedina je nepoznanica koja će se dva kluba pridružiti Southamptonu i sljedeće godine zaigrati u nižem rangu natjecanja. Everton je s 33 boda u prednosti pred Leedsom i Leicesterom koji imaju po 31 bod i samo ih pobjeda može spasiti. Sve tri momčadi igraju odlučujuće utakmice za opstanak pred svojim navijačima: Everton je domaćin Bournemouthu, Leeds će ugostiti Tottenham, a Leicesteru dolazi West Ham. 

Pogodak Budimira, pobjeda Osasune

U posljednjoj utakmici 36. kola španjolske LaLige Osasuna je u Pamploni svladala Athletic Bilbao s 2-0, a vodeći pogodak postigao je hrvatski reprezentativac Ante Budimir.

Stasiti napadač se u 50. minuti visoko vinuo u zrak i nakon ubačaja Moncayole glavom poslao loptu pod gredu. Gostujući vratar Agirrezabala pokušao je obraniti, ali je samo uspio loptu gurnuti prema gornjem desnom kutu svog gola. Bio je to šesti Budimirov pogodak u ovoj sezoni španjolskog prvenstva u kojem je imao 30 nastupa. Hrvatski napadač igrao je do 79. minute.

Pobjedu Osasune potvrdio je u 77. minuti Lucas Torro.

Momčad iz Pamplone je sa 50 bodova skočila na osmo mjesto i bodovno se izjednačila s Athleticom koji je zbog bolje gol-razlike na sedmoj poziciji. Dva kola prije kraja za sedmo mjesto koje donosi nastup u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, konkuriraju još Girona i Sevilla koje imaju po 49 bodova, s time da Andalužani mogu i do Lige prvaka osvoje li Europsku ligu. 

Komentara 1

NI
NikolaBee
11:19 26.05.2023.

6 golova u 30 nastupa, "stasiti centarfor", ne znam što Dalić čeka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije