Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kad loše krene...

Manchester United prvi put ispao iz top 3 najbogatijih klubova

'Manchester United\'s Robin van Persie (centre) celebrates with his team-mate\'s after scoring his team\'s opening goalPhoto: Press Association/PIXSELL'
Reuters/ PIXSELL
Autor
Ante Buškulić
23.01.2014.
u 15:42

- Iduće godine klub će imati ugovor sa Chevroletom, nove komercijalne prihode i one od TV prava, te će se sigurno vratiti među prva tri

Od 1997. tvrtka Deloitte prati poslovanje nogometnih klubova i objavljuje popis najbogatijih. Prvi put među prvom trojicom nema Manchester Uniteda.

Na ionako mizernu sezonu (sedmi u prvenstvu s 14 bodfova manje od vodećeg Arsenala, ispali u FA kupu), crveni su nadovezali ispadanje u polufinalu Liga kupa porazom od Sunderlanda nakon jedanaesteraca (četvorica unitedovaca promašila su s bijele točke!). Sve se to odražava na poslovanje kluba, pa je Manchester sada u ligi bogatih četvrti, iza Reala, Barcelone i Bayerna. Na peto je mjesto skočio Paris SG, čiji su prihodi porasli za rekordnih 81 posto, te je preskočio Manchester City, Chelsea i Arsenal.

Dionice Manchester Uniteda na njujorškoj burzi pale su, no Dan Jones iz Deloittea objašnjava:

- Iduće godine klub će imati ugovor sa Chevroletom, nove komercijalne prihode i one od TV prava, te će se sigurno vratiti među prva tri. No, ostane li bez Lige prvaka, to je izravan udarac težak 50 milijuna eura od TV prava i ulaznica. No, nema dvojbe da je klub i dalje privlačan ulagačima.

Devetu godinu za redom Real je prvi, s prihodom od 518,9 milijuna eura, a Barcelona je druga s 482,6 milijuna. Španjolski su klubovi u prednosti, pojašnjavaju u Deloitteu, jer sami ugovaraju TV prava, a ne čini to liga. Treći Bayern uprihodio je 431,2 milijuna eura, četvrti Man. Utd. 423,8, peti PSG 398,6, šesti Man. City 316,2, sedmi Chelsea 303,4, osmi Arsenal 284,3, a top 10 zatvaraju Juventus i Milan. Slijede Borussia Dortmund, Liverpool (ispao iz prvih 10 prvi put nakon 1999.)...

Tablica pokazuje kako su klubovi bogatih vlasnika brzo napredovali - Manchester City i PSG još 2009. godine bili su 20. i 21. Katar francuskom klubu daje 160 milijuna funta godišnje do 2016., a Man. City će od Etihada u više od deset godina dobiti više od 400 milijuna funti.

>>Hitan sastanak u Barceloni: Rosell odlazi iz kluba zbog "slučaja Neymar"!?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije