Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKORDNA SVOTA

Manchester City otišao po Kaku s 110 milijuna eura

14.01.2009.
u 12:17

Svi engleski mediji pišu da je drugi premierligaški nogometni klub iz Manchestera ponudio Milanu rekordnu svotu novca za otkup njegove najveće zvijezde.

Za 26-godišnjeg veznjaka Ricarda Izecsona Kaku bogati su arapski vlasnici Manchester Cityja spremni ponuditi 110 milijuna eura (100 milijuna funti), što je rekordna svota ikad ponuđena za otkup ugovora jednog nogometaša.

U klubu s Eastlandsa se nadaju da će nogometaš godine za 2007. debitirati u njihovu modrom dresu 28. siječnja, kada u prvenstvenom dvoboju momčad Marka Hughesa gostuje kod Newcastlea.

Četveročlana je delegacija, pišu Sun, Daily Mail i Times, u utorak doputovala na pregovore u Milano. Predvodi je izvršni direktor Gary Cook. Englezi su se sastali s vodećim operativcima talijanskog kluba, sportskim direktorom Ariedom Braidom i izvršnim dopredsjednikom Adrianom Gallianijem.

Kaka ima ugovor s Milanom do ljeta 2013. godine i zato je cijena odštete tako velika. Osim 110 milijuna za Brazilčevu slobodu, samom bi nogometašu vlasnici ponudili godišnju plaću od 15 milijuna funti (16.5 milijuna eura), čime bi postao uvjerljivo najplaćeniji nogometaš u Europi.

Ukoliko bi Brazilac potpisao petogodišnji ugovor, City bi na njega ukupno potrošio nevjerojatnih 175 milijuna funti.

Sam je igrač u nekoliko navrata izjavljivao da bi rado nastavio karijeru u Premier ligi. Ovakvu će ponudu samo vodstvo talijanskog kluba teško odbiti, jer Kakina će vrijednost ubuduće samo padati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije