Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preuzeli aktualnu sezonu

Manchester City bori se za tri trofeja: Uz svjetsku slavu, donose i stotine milijuna zarade

Premier League - Manchester City v Leeds United
Foto: Lee Smith/REUTERS
1/3
11.05.2023.
u 14:08

Pobjeda u Premier ligi od koje ih dijele još četiri utakmice donosi im najviše, čak 190 milijuna eura. Liga prvaka nešto manje, oko 135 milijuna, ali i plasman u Svjetsko klupsko prvenstvo u kojem ponovo ulaze u igru za pozamašnu nagradu. Za naslov u FA kupu dobili bi 'samo' 4.5 milijuna eura

Manchester City u krugu je najuspješnijih momčadi ove sezone. Momčad Pepa Guardiole korača prema osvajanju tri velika trofeja koji bi im osim slave donijeli i značajnu financijsku dobit. U engleskoj Premier ligi za prvo se mjesto natječu s Arsenalom. Četiri utakmice prije kraja imaju jedan bod prednosti pred drugoplasiranima.

U polufinalu Lige prvaka suočavaju se s Real Madridom. Teškim protivnikom s kojim su u prvom susretu odigrali neriješeno (1:1) te će svoj prolazak morati izboriti na domaćem terenu 17. svibnja. Tri tjedan kasnije, 3. lipnja s gradskim rivalom Manchester Unitedom igraju za naslov u FA kupu

Ukoliko uspješno izbore sva tri trofeja zaradit će oko 330 milijuna eura. Ukoliko uspiju na engleskim travnjacima to će im biti peta osvojena titula unutar posljednjih šest sezona. Samo njome bi zaradili oko 190 milijuna eura. Na tom putu im stoje  Everton, Chelsea, Brighton i Brentford. Pobjeda u FA kupu donosi dodatnih 4.5 milijuna.

Druga najveća nagrada je ona za osvajanje Lige prvaka, a iznosi 135 milijuna eura. Dodatno, ta pobjeda donosi i plasman na Svjetsko klupsko prvenstvo u kojem ponovo mogu osvojiti nagradu u iznosu 58 milijuna eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije