Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Zadra

Mamić: Teško je očekivati pomake u Europi dok je sjever Maksimira prazan

Zoran Mamić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
14.12.2013.
u 14:27

- Jesenskom titulom i plasmanom u polufinale kupa bismo ipak, uz sve turbulentno što se događalo u Europi, u puno boljem raspoloženju otišli na odmor - kaže Mamić.

Dinamo će sutra odigrati posljednju domaću utakmicu u ovoj godini. Na Maksimiru gostuje Zadar u 20. kolu domaćeg prvenstva.

- Pobjeda nam osigurava vrh i naslov jesenskog prvaka. Tako ćemo sigurno zadovoljniji otići na utakmicu kupa u Split. Jesenskom titulom i plasmanom u polufinale kupa bismo ipak, uz sve turbulentno što se događalo u Europi, u puno boljem raspoloženju otišli na odmor nego da bude drugačije - rekao je Zoran Mamić, trener i sportski direktor.

Mamić se osvrnuo i na katastrofalni nastup u Europskoj ligi i osvajanje jednog boda.

- Veća odgovornost i disciplina u igri. Mislim da je to najveći naš problem u kontinuitetu. Razlika između momčadi Ludogoreca i nas je ta što kod njih apsolutno svaki igrač radi ono što trener traži od njega i ispunjava zahtjeve maksimalno: istina, oni ipak dulje zajedno uz tek manje "kozmetičke promjene". Mi te zahtjeve ispunjavamo tek djelomično iako je u nekim utakmicama bilo jako dobro, ali potreban je kontinuitet koncentracije i odgovornosti. Glavni odgovoran za to je, bez imalo skrivanja, trener. Uz nedostatak publike i navijača na tribinama to je najveći problem Dinama - rekao je Mamić koji nije želio otkriti hoće li i dalje voditi momčad.

- Pitanje je uvijek isto, ali i odgovor: strpjet ćemo se do kraja polusezone i potom sjesti.

Ne cijenimo dovoljno domaće prvenstvo

Bi li veliko nogometno ime privuklo ljude na stadion?

- Mi trebamo napraviti dobar rezultat. Prije par godina smo nakon što je igrao na Svjetskom prvenstvu za Njemačku doveli Jensa Nowotnyja koji je bio izuzetno skup za naše prilike, ali nam je donio dosta na imidžu i reputaciji. Ipak, pokazalo se da igrački nije ispalo dobro. Velika nogometna imena nisu baš sretna s dolaskom u Hrvatsku i tu treba biti realan. Isto tako, mi nismo toliko bogati da nekome ponudimo dva ili tri milijuna nečega za godinu dana da dođe u Dinamo; to je suludo za naše prilike.

Mamić smatra da se hrvatsko prvenstvo ne cijeni dovoljno.

- Mi trebamo napraviti svečanost od hrvatskog prvenstva i više ga cijeniti: prvo mi sami, a onda i svi ostali. Ne igramo u njemačkom, engleskom ili talijanskom nego u hrvatskom prvenstvu i ono je naše; nemamo drugo. Potom trebamo tražiti načina kako bi gledatelje vratili na stadion jer teško je iz momčadi izvlačiti maksimum kada nema podražaja sa strane; to je u svakom sportu jako bitno. Dok naš sjever i ostale tribine ne budu pune teško će biti očekivati pomake u europskim rezultatima.

>> Je li Dinamo zbilja tek 47. od 48 klubova u Europskoj ligi?

Ključne riječi

Komentara 13

DA
dario2612
14:39 14.12.2013.

bio je neko vrijeme pun i sjever i cijeli stadion pa opet nije bilo rezultata u europi

L0
luena 01
15:12 14.12.2013.

Stadion i tribine ce biti puni kad braca Mamic odu... kao da ne znaju zasto je poluprazan -prazan...

CA
campa
15:24 14.12.2013.

Već i pučkoškolci vide da glavna preokupacija Mmičevih nije kvaliteta domačeg nogometa nego trgovina igračima.Ove godine su se očito malo preračunali u odnosu na kvalitetu koju su kupili za Dinamo i zbog toga toliko smjena trenera.Navijaći će dolaziti na stadion kad se odnos Mamičevih u odnosu na klub promjeni.Navijači će doći na stadion onog momenta klad Mamić istinski počne raditi za klub a ne za osobne interese.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije