Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBROJAVANJE Sve napetija atmosrefa uoči velikog derbija između Hajduka i DInama

Mamić: Prepucavanje i bockanje su normalni

02.02.2009.
u 08:25

Razgovarati sa sportskim direktorom Dinama uvijek je ugodno, Zoran Mamić elokventan je sugovornik. Jedini je problem što neće pričati o Hajduku. Veliki derbi se približava, obje momčadi su se prilično pojačale, ali najmlađi Mamić (starija braća su Stojko i Zdravko) ne voli govoriti o Hajduku. Ručnu je kočnicu povukao već na prvom pitanju, na usporedbi pojačanja plavih i bilih, jer obje su momčadi ovaj put ojačane pravim igračima.

- Neću komentirati Hajduk, oni su priča za sebe, rade kako misle da je najbolje, kako mogu, uvažavam ih. O nama mogu reći da smo se planski pojačali. Sve što je trener tražio, ispunjeno je. Drpićevim odlaskom otvorila se mogućnost da dođe Robert Kovač i, na sreću, uspjeli smo ga dovesti - kazao je Zoki.

Mnogo ste novca potrošili.

- Od nas se traže rezultati i morali smo investirati u momčad, prisiljeni smo na to. U proljeće ćemo ući bolji nego jesenas. Tada smo imali i 34 utakmice, a uđemo li u finale Kupa imat ćemo ih 19. No, važno je da je kadar puno jači.

Uoči ovog derbija ‘pali’ se atmosfera s obje strane.

- Sjećam se da kako je za vrijeme bivše države, kad smo pobijedili 3:2 sa Bobanom, Šaljom, Mladenovićem, bilo strašno napeto, potom je gadno bilo nakon što smo ispali od Auxerrea, ali slažem se da je ovo u posljednje vrijeme najvruće.

Prepucavanja su bila uglavnom sportska, sve dok Zoran Vujović nije uvredljivo rekao da Slepička ne može pretrčati ni njega.

- Svatko ima pravo reći što želi, slažem se da je sve dosad bilo nomalno, takvih prepucavanja ima i vani uoči velikih derbija, primjerice kad igraju Schalke i Dortmund. No izjava gospodina Vujovića nije bila u sportskom duhu. Iako, možda je krivo prenesena. A bockanje, medijsko prepucavanje, sve je to normalno.

To ‘pali’ i navijače, a znano je da s njima često ima problema. Nije li to samo ulje na vatru?

- Teško je naći pravu mjeru, ali navijači moraju shvatiti da mi ne želimo tučnjave i probleme, ne radi se to s tim ciljem.

U jesen ulazite s minimalnom prednošću, donosi li to nervozu?

- Zbog toga ne možemo mirno spavati kao prijašnjih godina, ali barem je prvenstvo zanimljivije. I to je naša zasluga. Nije Hajduk osvojio mnogo više bodova nego prošlih godina, ali smo mi osvojili manje jer nismo bili pravi. No bit ćemo prvaci, ne dvojim o tome jer imamo najbolju momčad.

Iz Hajduka tvrde da imaju bolju atmosferu u momčadi?

- Kod nas je super, baš nikakvih problema nema, dobro se radi, a ne fali ni zezanja.

Što ćemo s navijačima, neki kažu da će ići i na utakmice u Europi iako imaju zabranu?

- Mi imamo odlične navijače i svi su dobrodošli. O onima koji nisu navijači nemam što reći, navijači ne rade nerede, ne štete svom klubu, gradu i državi. A ako će ići na te utakmice, mi tu ništa ne možemo, ionako nećemo dobiti ulaznice za te utakmice, a ostalo je stvar zakona.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije