Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najgori dani Dinama

Mamić kukao da nema novca, igračicama davao istrošenu opremu

Tihana Nemčić
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/8
21.05.2016.
u 15:33

- K Zdravku Mamiću odlazio sam desetke puta, ali uvijek bi mi govorio da sam mu kao otac, ali da klub jednostavno nema novca koji bi uložio u ženski nogomet – istaknuo je Markotić

Nogometašice Dinamo Maksimira prvi put u povijesti Prve hrvatske lige ispadaju iz lige. Čak dok su igrale Prvu jugoslavensku ligu nikad nisu bile članice Druge lige. A zanimljivo je da su maksimirke osvajačice posljednjeg prvenstva Jugoslavije 1991. godine. Bile su prvakinje bivše države i 1982. godine, te dvaput osvajačice kupa bivše Jugoslavije (1987. i 1990. godine). Najveći je uspjeh osvajanje Kupa prvaka 1983. godine. Od osamostaljenja Hrvatske osvojile su četiri prvenstva i šest kupova.

– Nije bio problem što nemamo dovoljno igračica. Štoviše, seniorski pogon broji 22 djevojke, a imamo i 30 kadetkinja. Problem je novac i kvalitetniji igrački kadar. Naš jedini prihod je 4300 kuna koliko mjesečno dobivamo od ZNS-a. Ako se zna da nas suci, delegat i liječnik za jednu domaću utakmicu koštaju 2400 kuna, a igramo najmanje dvije utakmice mjesečno, onda je jasno da životarimo. Nikad se jadnije nisam osjećao, a u ženskom nogometu sam 45 godina – rekao je Vjekoslav Markotić, koji je u 80. godini još uvijek alfa i omega maksimirskog kluba.

Zar Dinamo i Zdravko Mamić nisu mogli pomoći?

– Dinamo nam ustupa teren, daje nam opremu. Ali, dobar dio te opreme već je korišten. Sad zamislite kako se osjeća djevojčica koja mora nositi donji dio dresa koji je nosio kadet ili junior Dinama. Novac? K Zdravku Mamiću odlazio sam desetke puta, ali uvijek bi mi govorio da sam mu kao otac, ali da klub jednostavno nema novca koji bi uložio u ženski nogomet – istaknuo je Markotić.

Lanjska najbolja igračica Dinama, Ivana Stanić, ove sezone igra za Split.

– Tamo dobiva 3500 kuna po utakmici. I nije joj teško putovati na relaciji Zagreb - Split – Zagreb. No, ima još puno naših igračica koje igraju širom Hrvatske, ali i Italije, Francuske, Njemačke. Jedan Osijek, trenutačno klub broj jedan u Hrvatskoj, ima na popisu 22 igračice koje dobivaju stipendiju. Mi nemamo nijednu – istaknuo je Markotić.

Imate i minus šest bodova.

– Da, kažnjeni smo zato što nismo mogli po snijegu doći u Split na kup utakmicu. S tim bismo se bodovima spasili jer bismo u nedjeljnom zadnjem kolu svladali Agram i ostali u ligi – kazao je Markotić.•

Komentara 22

DU
Deleted user
16:13 21.05.2016.

Tako je Mamic je isto tako kriv sto moj susjed ima zeleniju travu od moje

LU
lukivoda
16:44 21.05.2016.

opet maminjo kriv stvarno ste teški patološki mrzitelji i vrijeme je da se idete liječiti pa nije mamić caritas.

Avatar Ivica_ponovo
Ivica_ponovo
16:20 21.05.2016.

Pa, ljudino, zašto ne nađete sponzore? Najlakše je reći kako netko ne da novce. Jasno mi je kako ne možete naći za stipendiju nogometašicama, to mogu razumjeti jer osobno znam kako je teško raditi u nogometu, ali dobar predsjednik uvijek može ishoditi za funkcioniranje kluba. Očito nisi za taj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije